Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Αυτά είναι τα στοιχεία της τελευταίας εφημερίας στο Ιπποκράτειο που προβληματίζουν

Ρωσία rapid test Κύπρο

Ο κορονοϊός βάζει δύσκολα σε κάθε εφημερία. Γιατροί και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο περιγράφουν τα όσα έζησαν το τελευταίο 24ωρο…

Την ολοένα και πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αποτυπώνουν τα ανησυχητικά στοιχεία με τις εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Στο Ιπποκράτειο οι αντοχές εξαντλούνται όλο και περισσότερο με τις «κραυγές» γιατρών και νοσηλευτών να είναι διαδοχικές.

Συνολικά 56 νέες εισαγωγές θετικών κρουσμάτων έγιναν στη διάρκεια της εφημερίας που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08:00 το πρωί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο δύσκολη και πιεστική σε κάθε εφημερία.

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης το νοσοκομείο έχει 110 απλές κλίνες γεμάτες και 15 κλίνες ΜΕΘ, ενώ τέσσερις διασωληνωμένοι περιμένουν να απελευθερωθεί κλίνη ΜΕΘ στα χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πόσο θα αντέξουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία οι οποίοι έχουν υπερβεί τα όριά τους, με αποτέλεσμα άλλοι να συνταξιοδοτούνται πρόωρα χωρίς να ήταν προηγουμένως στις προθέσεις τους και άλλοι να παραιτούνται για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ Τζελέπης, η υποχρηματοδότηση στα νοσοκομεία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δείτε το βίντεο του grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις