Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Εικόνες… Δεκαπενταύγουστου στο κέντρο – Άδειες πλατείες και έρημοι δρόμοι (pics)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Εικόνες… Δεκαπενταύγουστου στο κέντρο – Άδειες πλατείες και έρημοι δρόμοι (pics)

Εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά και συμμόρφωση των πολιτών με τα νέα δεδομένα που έφεραν τα μέτρα κατά την επελάσης του κορονοϊού που ανακοίνωσαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (03-03-2021) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλίας, είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς περπατώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η νύφη του Θερμαϊκού βαδίζει στο δεύτερο 24ώρο, ως χαρακτηρισμένη περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου, ενώ στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και Προστασίας έχει χρωματιστεί με βαθύ κόκκινο. Έτσι στην Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν αυξημένα περιοριστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων κλειστά καταστήματα, σχολεία αλλά και συγκεκριμένες μετακινήσεις πολτιών.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση στους δρόμους ήταν περιορισμένη. Στις αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο της πόλης τα οχήματα ήταν λίγα, ενώ οι πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως βρέθηκαν αντιμέτωποι με ελέγχους.

Σε πολλά σημεία του κέντρο της πόλης υπήρχαν μπλόκα με αστυνομικούς οι οποίοι σταματούσαν οδηγούς αλλά και πεζούς. Χθες στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 257 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ το ιϊκό φορτίο παρουσιάστηκε αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις