Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για ύποπτα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 16χρονη με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με ύποπτο πιστοποιητικά εμβολιασμού εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου ο προϊστάμενος όπως αναφέρει το Grtimes ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «ψευδούς βεβαίωσης» για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται 20 πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό τα οποία έχουν προσκομίσει εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και υπάρχουν υποψίες πως είναι ψευδη.

Χαρακτηριστικό είναι πως η διοίκηση του νοσοκομείου εντόπισε πιστοποιητικό εμβολιασμού που προσκόμισε υγειονομικός, το οποίο έχει εκδοθεί από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου ενώ στο «Παπανικολάου» λειτουργούσε εμβολιαστικό κέντρο.

Επίσης σε άλλη περίπτωση ένας εργαζόμενος τον Ιούλιο είχε παρουσιάσει πιστοποιητικό νόσησης και τον Αύγουστο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ακόμη εντύπωση έχουν προκαλέσει υγειονομικοί που ήταν αντίθετοι στον εμβολίασμό και στη συνέχεια παρουσίασαν σχετικό πιστοποιητικό από άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις