Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Φωλιά» της νόσου το ΑΧΕΠΑ με τουλάχιστον 10 κρούσματα – Τι λέει το νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Φωλιά» της νόσου το ΑΧΕΠΑ με τουλάχιστον 10 κρούσματα – Τι λέει το νοσοκομείο

Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή τουλάχιστον 10 υγειονομικών και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα όριά του. Τι διαπιστώθηκε για τα άτομα που νόσησαν και τι ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου…

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα πληθαίνουν συνεχώς. «Εμφανίστηκαν τουλάχιστον 10 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικό-νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Λίγο μετά τις 11.00 η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κανένας από τους εργαζόμενους που νόσησαν δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση: «Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα.»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στις 20 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 11 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι τρεις εμβολιασμένοι και τέθηκαν σε καραντίνα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, υποστηρίζει πως το πρόβλημα υφίσταται ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα υγειονομικοί εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις, βγήκε θετικό. Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Οι μισοί από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ασκούσαν τα καθήκοντά τους σε Covid ασθενείς, ενώ, οι άλλοι μισοί, δούλευαν στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο. Ανάμεσα στους θετικούς εργαζομένους βρίσκονται δύο γιατροί, τέσσερις εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες του νοσοκομείου και τουλάχιστον έξι νοσηλεύτριες. Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μια νοσηλεύτρια πλήρως εμβολιασμένη.

«Επιτέλους οι υγειονομικοί ανοίγουν τα στόματά τους», τόνισε στο thesstoday.gr, ο Χαράλαμπος Κοροξενός. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Τι γίνεται στην περίπτωση που εντοπιστεί θετικός πλήρως εμβολιασμένος εργαζόμενος σε νοσοκομείο; Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ εξήγησε ότι όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορονοϊού, ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test.

Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους. Και με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, ο Χαράλαμπος Κοροξενός σημείωσε ότι «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις