Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Κινητοποίηση για τη δίωξη σε γιατρό – «Προσπαθούν να φιμώσουν το προσωπικό» (video)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Κινητοποίηση για τη δίωξη σε γιατρό – «Προσπαθούν να φιμώσουν το προσωπικό» (video)

Την υποστήριξή τους στον διωκόμενο υγειονομικό Θανάση Σιούλη, εκφράζουν γιατροί και νοσηλευτές στο ΑΧΕΠΑ, που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν κινητοποίηση καταγγέλλοντας τις διώξεις των συνδικαλιστών υγειονομικών.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, ενώ έχουν στήσει μικροφωνική με τραγούδια. Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης κ. Σιούλης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα καθώς είχε προβεί σε σειρά αποκαλύψεων για την τραγική κατάσταση των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2020.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δίωξη αφορά «δηλώσεις του Νοεμβρίου για πραγματικά γεγονότα όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο, για τη δυνατότητα νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, τόσο σε κοινές κλίνες όσο και σε ΜΕΘ. Αυτό επέφερε τη δυσφορία της διοίκησης που από τότε παρήγγειλε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τόσους μήνες μετά και ενώ η Αθήνα φλέγεται και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κίνδυνος είναι ορατός, αντί η διοίκηση να σκύψει με σωφροσύνη για την επίλυση των προβλημάτων στα μέτρα του δυνατού, στην ουσία προβαίνει με αυταρχικό προσωπείο σε ενέργεια φίμωσης των εργαζομένων του προσωπικού». Δείτε το βίντεο του thesstoday.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις