Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στους δήμους Νεάπολης και Ευόσμου – Στην ουρά για rapid test (pics)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στους δήμους Νεάπολης και Ευόσμου – Στην ουρά για rapid test (pics)

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές των Δήμων Νεαπόλεως και Ευόσμου όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφαρικανικής μετάλλαξης του ιού στην Ελλάδα.  

Η γνωστοποίηση του περιστατικού την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, οδήγησε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά όσο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πληροφορηθούν αλλά και να συντονίσουν από κοντά τις περαιτέρω ενέργειες.  

Ο 36χρονος που εντοπίστηκε θετικός στην νοτιοφαρικανική μετάλλαξη του ιού βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, ενώ καθ όλη της διάρκεια της χθεσινής ημέρας ελέγχθηκαν κι άλλες στενές επαφές του κληρικού.   

Εκτός από το ναό του Αγίου Γεωργίου όπου λειτουργούσε ο 36χρονος διάκονος πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ και στις άλλες ενορίες που ανήκουν στην Μητρόπολη Νεαπόλεως. Έως τώρα δεν έχει βρεθεί ανιχνευθεί κάποιο άλλο θετικό κρούσμα του κορονοιού.  

Σήμερα από νωρίς το πρωί στο δήμο Νεαπόλεως – Συκεών και Ευόσμου σε ΚΑΠΗ αλλά και σε πλατείες διενεργούνται εκτάκτως rapid test.  Δεκάδες πολίτες, θορυβημένοι και μετά τις τελευταίες εξελίξεις προσέρχονται  στα συγκεκριμένα σημεία  προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν έχουν νοσήσει από τον ιό…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις