Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Νόσησε ο πατέρας του Δημοσθένη Σαρηγιάννη αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Σαρηγιάννης lockdown νέα μέτρα

Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων νοσηλεύεται με κορονοϊό, αν και έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ο 86χρονος πατέρας του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και της Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 86χρονος έχει υποκείμενο νόσημα, αφού πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά από κάποιες δύσκολες ώρες που πέρασε πριν από λίγα 24ωρα.

To 5% όσων εμβολιάζονται θα νοσήσουν, σύμφωνα με την Pfizer, δήλωσε νωρίτερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του ο οποίος ασθένησε από κορονοϊό αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. “Αν το είχε κολλήσει χωρίς εμβολιασμό θα το είχε περάσει πολύ χειρότερα”, σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, με μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, λέγοντας πως κινούμαστε σε ρυθμούς Νοεμβρίου.

Ο ίδιος εκτίμησε πως ορθά δεν άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα καθώς όπως είπε θα επιβάρυνε την κατάσταση τουλάχιστον κατά 5%. Τόνισε στον Status Fm, πως όχι μόνο υπάρχει αύξηση στα κρούσματα αλλά είναι και πολύ μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ που κινούνται σε επίπεδα Νοεμβρίου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις