Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Σάκη Σωτηράκη – “Ζεις, εσύ μας οδηγείς” φώναζαν (pics, video)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Σάκη Σωτηράκη – “Ζεις, εσύ μας οδηγείς” φώναζαν (pics, video)

Ύστατος αποχαιρετισμός στη Θεσσαλονίκη στον Σάκη Σωτηράκη. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 63χρονο μάχιμο διασώστη που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

“Σάκη ζεις, εσύ μας οδηγείς” και “αθάνατος” φώναξαν οι εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης που βρέθηκαν νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη έξω από τα δημοτικά κοιμητήρια της Πυλαίας, για το τελευταίο αντίο στον 63χρονο, τηρώντας ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η σωρός του Σάκη Σωτηράκη έφτασε στα κοιμητήρια της Πυλαίας συνοδευόμενος από την οικογένειά του, η οποία βρισκόταν σε όχημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αναφέρει το grtimes.gr.

“Σας ευχαριστώ, να ξέρετε είμαι περήφανος γι’ αυτόν. Το άξιζε”, φώναξε ο γιος του, Άγγελος, εμφανώς συγκινημένος από την κίνηση των εθελοντών διασωστών.

“Ήταν ένα ηγέτης, ένας άνθρωπος που έδινε απλόχερα. Ξεκίνησε με τον εθελοντισμό μετά τον σεισμό της Θεσσαλονίκης και προσέφερε όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό. Παντού πρώτος. Τίμησε τα χρώματα της γαλανόλευκης. Πάντοτε έπαιρνε βραβείο, ήτανε πάντα πρώτος, πότε δεν ζήτησε κάτι ο ίδιος και όπου άκουγε πόνο πάντοτε πήγαινε και ήτανε μπροστάρης. Είναι μια πραγματική απώλεια και στη μνήμη του θα συνεχίσουμε”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επίλεκτης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Λάμπρος Ψευτάκης.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει στο “Live News” ο γιος του διασώστη που πέθανε από κορονοϊό

“Ο Σάκης ήτανε ο πατέρας μας, ο αρχηγός μας, ο άνδρας, ο άνθρωπος για όλους. Μας έχει ανοίξει έναν δρόμο και πιστεύω να ακολουθήσουμε το έργο του. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και η απώλεια του είναι τεράστια”, τόνισε ο εθελοντής διασώστης.

Η ανάρτηση της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης:

“Με βαθιά θλίψη η ΕΟΔ αποχαιρετά σήμερα τον πρώην πρόεδρο και μέλος της, Σάκη Σωτηράκη. Ο Σάκης Σωτηράκης, που για περισσότερο από μία δεκαετία υπηρέτησε το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έφυγε πρόωρα χτυπημένος από την πανδημία των καιρών μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εθελοντές της ομάδας εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Δείτε την ανάρτηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Facebook:

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις