Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Ζούμε ένα δεύτερο Νοέμβριο» – Δραματικοί τόνοι από τον Χρήστο Παπαγεωργίου (video)

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: «Ζούμε ένα δεύτερο Νοέμβριο» – Δραματικοί τόνοι από τον Χρήστο Παπαγεωργίου (video)

«Ζούμε έναν δεύτερο… Νοέμβριο όσον αφορά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Τη δραματική αυτή επισήμανση έκανε ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» και επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Περίπου μία ώρα μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας, στο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονταν 36 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ. Οι περισσότερες από αυτές τις κλίνες «διασκευάστηκαν ως τέτοιες εκ των ενόντων», ενώ πριν από δυο μέρες νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, στο ίδιος νοσοκομείο, 23-24 ασθενείς με κορoνοϊό.

«Δεν υπάρχει χώρος για να διασωληνωθεί οποιοσδήποτε άλλος ασθενής που τυχόν έχει ανάγκη κλίνης εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου προσθέτοντας πως μετατρέπονται σε ΜΕΘ αίθουσες χειρουργείων ή ανάνηψης με τα περιθώρια πλέον να είναι ελάχιστα. Επίσης, αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη συν-εφημερία με το «Άγιος Παύλος» ήταν και ο αριθμός των νέων εισαγωγών που διαμορφωνόταν σήμερα το πρωί σε 55-56.

«Τα πράγματα χειροτερεύουν. Είναι πολύ δύσκολα. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι η χειρότερη», επανέλαβε και εξέφρασε την ελπίδα να μην ακολουθήσει «Μεγάλη Εβδομάδα» όσον αφορά  και στην εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη χώρα. Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ακόμη πως τα άτομα που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, ενώ η διάρκεια της νοσηλείας είναι μεγαλύτερη λόγω των μεταλλάξεων. Ωστόσο δεν χρήζουν νοσηλείας άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί έστω και με μία δόση.

«Θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο»

Τα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου, έχουν γίνει πάλι σχεδόν μονοθεματικά και προειδοποίησε πως αν ξεφύγει η κατάσταση από πολιτεία και πολίτες στη λογική του “δεν αντέχουμε άλλο” και “δεν ελέγχουμε ή δεν αυτοελεγχόμαστε”, θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου στο video που δημοσίευσε το grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις