Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κώστας Φραγκούλης: Αποφασίζεται η προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά

Θεσσαλονίκη – Κώστας Φραγκούλης: Αποφασίζεται η προφυλάκιση ή όχι του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά

Σήμερα, Δευτέρα (19.12.2022), αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κατά την διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη. 

Ο ανακριτής θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον αστυνομικό, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη, αλλάζει την κατηγορία. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέο δεδομένα. 

Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, ενώ η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων τονίζει πως πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία στις τάξεις της.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις