Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν φωτογραφίες του σχολείου στα κάγκελα για να δείξουν τα χάλια του! “Δεν πάει άλλο” (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν φωτογραφίες του σχολείου στα κάγκελα για να δείξουν τα χάλια του! “Δεν πάει άλλο” (Βίντεο)

Το σχολείο στη Θεσσαλονίκη έχει προβλήματα που πλέον προκαλούν οργισμένες αντιδράσεις. Οι γονείς παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 90ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι γονείς που δηλώνουν αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται σχετικά με τα προβλήματα του σχολείου, με βασικότερα τις ακατάλληλες τουαλέτες, την έλλειψη ασφάλειας και κατάλληλου αύλειου χώρου και την τοποθέτηση πέντε προκατασκευασμένων αιθουσών στο χώρο του σχολείου για την εγκατάσταση νηπίων και προνηπίων.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 90ου Δημοτικού, Πρόδρομος Πετρίδης, οι γονείς έχουν λάβει πολλές προφορικές υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων αλλά δεν υπήρξε καμία γραπτή και έμπρακτη δέσμευση από τη μεριά του Δήμου.

Όσον αφορά τους χώρους υγιεινής και τη συντήρηση του αύλειου χώρου, οι γονείς επισημαίνουν ότι αναμένουν την ανακατασκευή τους από πέρυσι τον Οκτώβριο ενώ το θέμα με τις τουαλέτες κράτα περίπου τρία χρόνια. «Τα παιδιά μας συνεχίζουν, εν μέσω κορoνοϊού, να υφίστανται την ολιγωρία του Δήμου, να πηγαίνουν στο σχολείο και να αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες από φόβο και ανασφάλεια, με ότι συνέπεια έχει αυτό στην υγεία τους», υπογραμμίζουν.

Οι γονείς έχουν κρεμάσει και ένα πανό από τα κάγκελα του σχολείου που απεικονίζει με φωτογραφίες από την κατάσταση του σχολείο αλλά και τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, που όπως καταγγέλλουν, έμειναν στα λόγια.

Επίσης, τονίζουν ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές ούτως ώστε να έρθουν περίπου 100 παιδιά ακόμα σε περίπτωση που τοποθετηθούν οι πέντε προκατασκευασμένες αίθουσες για τη προσχολική ηλικία και ειδικότερα τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού θα υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών. Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 90ου Δημοτικού, Πρόδρομος Πετρίδης…

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις