Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορονοϊού στο «Χαρίσειο» Γηροκομείο

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορονοϊού στο «Χαρίσειο» Γηροκομείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Χαρίσειο Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Και οι τέσσερις νοσούντες είναι φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος και πλέον βρίσκονται απομονωμένοι σε ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας. 

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε την Τρίτη (2/3) κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και είναι όλοι τους ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γηροκομείου, οι τέσσερις νοσούντες πλέον έχουν μεταφερθεί σε ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας και οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρισείου λειτουργούν κανονικά τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Click4more: Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο

Να σημειωθεί ότι στην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, φιλοξενούμενος στο Χαρίσειο είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό σε μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου είχε διακομιστεί λόγω απώλειας συνείδησης, χωρίς όμως να έχει κανένα σύμπτωμα της νόσου.

Την επόμενη ημέρα, το προσωπικό του Ιδρύματος που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Την Τρίτη (2/3) πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του Χαρισείου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ στον έλεγχο που έγινε στους φιλοξενούμενους εντοπίστηκαν τα τέσσερα θετικά κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις