Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξάφριζαν σπίτια σε Καλαμαριά και Τούμπα με αντικλείδια

Θεσσαλονίκη: Ξάφριζαν σπίτια σε Καλαμαριά και Τούμπα με αντικλείδια

Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να φτάσουν στην εξιχνίαση. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν αντικλείδια και έμπαιναν στα σπίτια, που έβαζαν στο στόχαστρο…

Τα συστήματα ασφαλείας εξελίσσονται, αλλά το ίδιος δυστυχώς και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν σπείρες, για να κάνουν κλοπές και διαρρήξεις. Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δράση συμμορίας, που τρύπωνε σε σπίτια με αντικλείδια. Είχαν καταφέρει σε όλες τις περιπτώσεις να αντιγράψουν τα πρωτότυπα κλειδιά και έτσι παραβίαζαν τις πόρτες ασφαλείας. Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό, πριν από κάθε εισβολή, να παρακολουθούσαν τους στόχους τους, ώστε αν είναι σίγουροι ότι απουσιάζουν.

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια, που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Τούμπας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες από κοινού, με τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς τους, συγκρότησαν ομάδα και με εναλλασσόμενους, πλην όμως διακριτούς ρόλους, προχώρησαν στη διάρρηξη τεσσάρων σπιτιών με τη χρήση αντικλειδιού, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Αυγούστου 2022 έως τέλη Απριλίου 2023.

Αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 14.000 ευρώ, καθώς και διάφορα αντικείμενα, έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από τους αστυνομικούς, στην οικία του 36χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις