Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Ξαναχτύπησε» η αίρεση με τους… εξορκισμούς – Απίστευτες εικόνες στην Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: «Ξαναχτύπησε» η αίρεση με τους… εξορκισμούς – Απίστευτες εικόνες στην Αριστοτέλους

«Ξαναχτύπησε» η αίρεση, αυτοαποκαλούμενη ως «Εκκλησία των Εθνών», πραγματοποιώντας και πάλι «εξορκισμούς» στην Θεσσαλονίκη και προσφέροντας… θέαμα.

Σε δημόσιο χώρο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκε η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και με μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία υποτίθεται πως… αποδαιμονίζεται.

Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία μάλιστα είχε σκοπό να πραγματοποιήσει και άλλες τέσσερις τον Σεπτέμβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία αυτή πραγματοποιεί τέτοιες «τελετές». Βίντεο από τέτοιους «εξορκισμούς» είχαν αρχίσει να γίνονται viral πριν από περίπου 10 χρόνια, και κάθε τόσο η αίρεση αναρτούσε κι άλλα.

Το σκηνικό γνωστό: Ο «εξορκιστής» (ο ίδιος τότε ο ίδιος και τώρα) βρίσκει στο πλήθος έναν… δαιμονισμένο και βγάζει από μέσα του τον Σατανά, αφού πρώτα έχει ακολουθήσει στιχομυθία και κινήσεις που προκαλούν… γέλιο μέχρι δακρύων. Το τι «γλέντι» στήνεται στα σχόλια κάτω από τα βίντεο, είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς.

Σε άλλα βίντεο εμφανίζεται να θεραπεύει κιόλας ασθενείς.

Το βίντεο πάντως με τον «αρχαίο Όφι» ήταν αυτό που είχε κάνει περισσότερο το γύρο του διαδικτύου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις