Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που διακινούσε λαθραία ποτά και τσιγάρα

Θεσσαλονίκη: «Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που διακινούσε λαθραία ποτά και τσιγάρα
Ελληνική Αστυνομία

Στην εξάρθρωση σπείρας με δράση στην παράνομη αποθήκευση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Έγιναν τέσσερις συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην κατοχή των μελών της σπείρας με «έδρα» τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν κατασχέθηκαν 353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού, 23 φιάλες λαθραίων ποτών, καθώς και συσκευασίες καπνού. Συνελήφθησαν 4 άτομα που κατηγορούνται για «παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» και «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πήρε μέρος και κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης.

Από το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας 200 λίτρων, που περιείχε 87 λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο.

Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Επισημαίνεται πως οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις