Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξεσηκώθηκαν οι παραγωγικοί φορείς για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετηθεί το διεθνές εμπόριο, ζητούν με σημερινή κοινή τους ανακοίνωση τα Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήρια της πόλης, οι Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχιζόμενες, ήδη για τέταρτη εβδομάδα, κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΟΛΘ ΑΕ με αποχή από υπερωριακή εργασία τις καθημερινές και από εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια Σαββάτου και Κυριακής.

Στην κοινή ανακοίνωση υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι οι «κινητοποιήσεις έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση στους πελάτες των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις καθυστερήσεις και την αβεβαιότητα που επικρατεί, ξυπνώντας τραγικές μνήμες του 2008 και πλήττοντας για μία ακόμη φορά την αξιοπιστία της χώρας και των επιχειρήσεών της και βεβαίως του ίδιου του λιμανιού που ήδη αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό σε φορτία βαλκανικών, και όχι μόνον, χωρών από άλλα λιμάνια της ΝΑ Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι δρομολογημένο και κάθε άλλη καθυστέρηση με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να αποτραπεί. Διαφορετικά θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για το λιμάνι της πόλης, το οποίο θα απαξιωθεί πλήρως και θα παραμείνει, συνεχώς αποδυναμωμένο, ένα περιφερειακό λιμάνι ήσσονος σημασίας για τη Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται εκ νέου ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία θα είναι καταστροφική, μοιραία και πολύ φοβούμαστε ότι θα προκαλέσει οριστικά ανεπανόρθωτη ζημία σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για το μέλλον του λιμανιού, των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της απασχόλησης που μόνο μέσα από ένα παραγωγικό και διεθνώς ανταγωνιστικό λιμάνι μπορεί να διασφαλισθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε