Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bullying πίσω από την “επίθεση” με λεπίδα από ξύστρα σε σχολείο – Το συγκλονιστικό κείμενο πατέρα!

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bullying πίσω από την “επίθεση” με λεπίδα από ξύστρα σε σχολείο – Το συγκλονιστικό κείμενο πατέρα!

– Ανοίγουν στόματα στο facebook μετά την επίθεση 11χρονου σε 9χρονο μέσα στο σχολείο
– Πατέρας μαθήτριας εξηγεί τους λόγους της επίθεσης και προκαλεί αίσθηση με το κείμενό του
– “Βαφτίζετε την αλητεία μαγκιά – Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς”
– Τα άγνωστα καθημερινά μαρτύρια του 11χρονου και οι καταγγελίες για τη στάση των δασκάλων

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία τραυμάτισε ελαφρά 9χρονο παιδί με τη λεπίδα της ξύστρας του, μέσα στο σχολείο που πήγαιναν στην περιοχή Χαριλάου.

Όπως γράφτηκε ο 9χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία. Τα πράγματα όμως φαίνεται να μην είναι ακριβώς έτσι, αφού ο 9χρονος δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό εμβόλιο.

Στον απόηχο των όσων έγιναν, πατέρας μαθήτριας αποφασίζει να μιλήσει. Αποκαλύπτει στο facebook τα άγνωστα καθημερινά μαρτύρια του 11χρονου προσφυγόπουλο. Ενός παιδιού που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της καταγωγής του και που όπως αναφέρει ο πατέρας, είναι μόνο και αβοήθητο στο συστηματικό bullying που δέχεται από συμμαθητές του.

Οι δάσκαλοι, όπως γράφει, δεν κάνουν τίποτα, το παιδί ξυλοκοπείται καθημερινά και η αντίδρασή του με την ξύστρα, ήταν αποτέλεσμα του μόνιμου φόβου που αισθάνεται. “Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία” γράφει μεταξύ άλλων ο πατέρας στο συγκλονιστικό του κείμενο.

Η ανάρτηση πατέρα μαθήτριας στο facebook

“Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το “μαχαίρωμα” σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι απο την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν οτι θα το σκοτώσουν.

Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι απο την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. 1 αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατι φοβήθηκε.

Το “μαχαίρωμα” ηταν μια γραντζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυταπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία…

Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ’όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο.”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις