Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός μαθητών από συμμαθητές τους σε σχολείο στα Πεύκα με 5 συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός μαθητών από συμμαθητές τους σε σχολείο στα Πεύκα με 5 συλλήψεις

Ο ξυλοδαρμός των παιδιών σημειώθηκε στην αυλή και η διεύθυνση ενημέρωσε την αστυνομία. Πέντε οι συλλήψεις για το επεισόδιο στο σχολείο, στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές βίας σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, με μαθητές να τραυματίζονται από επίθεση συμμαθητών τους. Όλα έγιναν στην αυλή, μετά από διαφωνία που είχαν κατά τη διάρκεια ομαδικού παιχνιδιού. Οι δράστες περικύκλωσαν τους τρεις 13χρονους και άρχισαν να τους χτυπούν. Οι δράστες λίγο αργότερα βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας και αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Νέα υπόθεση επίθεσης σε ανήλικους, από μαθητές που φοιτούν στο ίδιο Γυμνάσιο ήρθε στο φως, λίγες ώρες μετά τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον σχολικό εκφοβισμό. Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν τρεις 13χρονοι στο σχολείο τους στα Πεύκα στη Θεσσαλονίκη που δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους.

Όλα συνέβησαν στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου, στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη. Πέντε από τους δράστες, εκ των οποίων οι 4 είναι 13 ετών και ένας 14 ετών, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προσέγγισαν τους μαθητές, τους περικύκλωσαν και ξεκίνησαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αφορμή για το περιστατικό ήταν η διαφωνία που είχαν κατά τη διάρκεια ομαδικού αθλητικού παιχνιδιού στην αυλή του σχολείου. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφέθηκαν ελεύθεροι με ένταλμα εισαγγελέα.

Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις