Κυριακή, 14 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε εργάτη καθαριότητας στο Εύοσμο γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος από το απορριμματοφόρο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε εργάτη καθαριότητας στο Εύοσμο γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος από το απορριμματοφόρο

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ένας εξοργισμένος δημότης, ξυλοφόρτωσε εργάτη καθαριότητας επειδή τον ενοχλούσε το απορριμματοφόρο με το θύμα πάντως, παρά το σοκ, να ολοκληρώνει τη βάρδιά του.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, «κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου δρομολογίου αποκομιδής, πολίτης της περιοχής του Ευόσμου ενοχλήθηκε από το θόρυβο του απορριμματοφόρου και αρχικά βγήκε στο μπαλκόνι και επιτέθηκε λεκτικά στους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι ωστόσο συνέχισαν κανονικά τη δουλειά τους».

Όπως, όμως, αναφέρει ο αντιδήμαρχος, «ο άνδρας δεν πτοήθηκε και κατέβηκε εξαγριωμένος, πραγματοποιώντας βίαιη επίθεση στον συνοδό του οχήματος, που εκείνη την ώρα εργάζονταν για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δεμερτζή, ο άνδρας υπέστη ένα μεγάλο σοκ. Ωστόσο, μετά τη σφοδρή επίθεση και αφότου συνήλθε, με τη βοήθεια των συναδέλφων του, επέστρεψε στη δουλειά του. Όπως μάλιστα γνωστοποιεί ο αντιδήμαρχος, «δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχλούνται οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, καθώς έχουν υπάρξει και στο παρελθόν περιστατικά οχλήσεων».

Μιλώντας επιπλέον για το περιστατικό υπήρξε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοιου είδους γεγονός, ιδίως όταν πρόκειται για ανθρώπους που αγωνίζονται προκειμένου να κρατήσουν καθαρό τον δήμο μας πραγματοποιώντας τιτάνιο αγώνα, καθώς δουλεύουν κάτω από καύσωνες, βροχές και κρύο. Το ελάχιστο που αξίζουν, είναι ο σεβασμός».

Ο εργάτης καθαριότητας βρίσκεται σε προγραμματισμένη άδεια τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ ο κ. Δεμερτζής σημειώνει πως «επικοινωνώ τακτικά μαζί του και γνωρίζω ότι πλέον, βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Του πρότεινα μάλιστα να καθίσει περισσότερες ημέρες, σε περίπτωση που το χρειαστεί».

Καταδικάζει το περιστατικό ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού ξυλοδαρμού υπαλλήλου της Καθαριότητας, ο οποίος το πρωινό του Σαββάτου κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου αποκομιδής των απορριμμάτων, έπεσε θύμα βίαιης φραστικής και σωματικής επίθεσης από δημότη, με το αιτιολογικό ότι «ενοχλήθηκε από τον ήχο του απορριμματοφόρου», προέβη ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχθηκε χωρίς κανένα λόγο υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας, όταν κατά τη διάρκεια της αποκομιδής, δημότης του επιτέθηκε με τη φαιδρή αιτιολογία ότι τον ξύπνησε ο ήχος του απορριμματοφόρου.

Η Δημοτική αρχή καταδικάζει ΑΠΟΛΥΤΑ και απερίφραστα το γεγονός, δηλώνει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και στέκεται στο πλευρό του δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος βίωσε το πιο σκληρό πρόσωπο της ανεξέλεγκτης βίας, την ώρα που εκτελούσε τα καθήκοντά του σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό πόστο, όπου οι συνθήκες είναι σκληρές για τους εργαζόμενους.

Καθιστούμε σαφές ότι ο σεβασμός στους σκληρά εργαζόμενους της καθαριότητας – όπως και σε κάθε εργαζόμενο – είναι αδιαπραγμάτευτος και οφείλουμε όλοι να τον υπερασπιζόμαστε και να τον επιδεικνύουμε.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές.

Θα εξαντλήσουμε κάθε ενέργεια, ακόμη και αν χρειαστεί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να υπερασπίσουμε τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες φροντίζουν για την καθαριότητα και την υγιεινή του δήμου μας, εκτελώντας τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και προσήλωση.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μικροπολιτικές αθλιότητες, που συνδέουν το πρόσωπο που διέπραξε την πρωτοφανή και καταδικαστέα επίθεση σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου, τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επί τόσα χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ξεχωρίζει για το ήθος και την ακεραιότητά του.

Θα υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων το δίκαιο των εργαζομένων μας, θεωρώντας πως οι ακραίες αυτές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν αρμόζουν και δεν χωρούν σε μια πολιτισμένη κοινωνία”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις