Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν δύο καταστήματα με αυτό το πιστόλι «Replica» – Τρεις οι συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν δύο καταστήματα με αυτό το πιστόλι «Replica» – Τρεις οι συλλήψεις

Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες για τις ληστείες που έκαναν στη Θεσσαλονίκη. Στο στόχαστρό τους, είχαν βρεθεί και πεζοί…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Εύοσμου συνελήφθησαν, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, απογευματινές ώρες χθες (16-02-2024), τρία άτομα που εμπλέκονται σε ληστείες που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες (μια γυναίκα και δύο άντρες), ηλικίας 40, 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση ληστειών, ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 07-02-2024 έως 14-02-2024, προέβησαν σε δύο ληστείες σε καταστήματα καφέ – ψιλικών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και σε δύο απόπειρες ληστείας σε βάρος πεζών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν πιστόλι «REPLICA», ενώ για τη διαφυγή τους στις δύο πρώτες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα, τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν μαζί με είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά την τέλεση των πράξεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις