Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μάσκες παντού και παρατράγουδα! Έτσι τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Μάσκες παντού και παρατράγουδα! Έτσι τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό (Βίντεο)

Η Θεσσαλονίκη άλλαξε επίπεδο και τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ. Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπάει την πόλη και οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την τήρηση όσων αποφασίστηκαν…

Οι αστυνομικές δυνάμεις από σήμερα το πρωί σε περιοχές αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) και αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4) με ηχητικό μήνυμα υπενθυμίζουν ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ότι η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσοι κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης για τη βόλτα ή τα ψώνια τους φορούσαν μάσκα. Οι παραφωνίες στην τήρηση του μέτρου ήταν ελάχιστες. Οι περισσότεροι, δηλώνουν ότι ακολουθούν τη νέα οδηγία επειδή φοβούνται μήπως τους επιβληθεί πρόστιμο. Δείτε το βίντεο του thestival.gr…

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί σειρά ελέγχων σε καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Κόπηκαν 8 πρόστιμα για λειτουργία πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία δύο στη Θεσσαλονίκη, σε καφέ – μπαρ στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, δύο στην Πελοπόννησο και από ένα σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Θεσσαλία.

Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού τη νύχτα

Σε νέους ελέγχους προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού και την αποτροπή συγκεντρώσεων.

Γύρω στη μία τα ξημερώματα, για μία ακόμη φορά στην περιοχή των οδών Αγίας Σοφίας και Μακένζυ Κινγκ, παρατηρήθηκε συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων και αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά που μετέδιδαν ηχητικό μήνυμα, καλούσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Σταδιακά όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Μετά την ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επιδημιολογικό επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από σήμερα από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις