Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με διαμαρτυρίες η συνεδρίαση για τα μεταλλεία χρυσού – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παρουσία εκπροσώπων κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού και εργαζομένων στα μεταλλεία που τάσσονται υπέρ της, γίνεται η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η ενημέρωση που θα έπρεπε για το θέμα από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία. Είπε, ακόμη, ότι η περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για το θέμα, αλλά ανοίγει τον κύκλο της ενημέρωσης.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο μεταξύ, έξω από το συγκρότημα της περιφέρειας παραμένουν σε ξεχωριστά σημεία συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Χαλκιδικής και εργαζόμενοι στα μεταλλεία που φωνάζουν συνθήματα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όταν εργαζόμενοι και
πολίτες που τάσσονται υπέρ των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν μέσα στην Περιφέρεια.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το Thestival, ενημερώθηκαν πως εκφράζονται κατά την άποψή τους, ψευδείς απόψεις για τα μεταλλεία χρυσού, από κατοίκους που διαμαρτυρόνται κατά των εξορύξεων.
Έντονη είναι η παρουσια της αστυνομιας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Διαβάστε ακόμα:

Δεν αποχωρεί η Eldorado Gold από την Ελλάδα

Χαλκιδική: Νέα συγκέντρωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Για κακούργημα διώκονται οι 20 για τις Σκουριές

DNA και καραμπίνα “καίνε” δύο άτομα για την επίθεση τις Σκουριές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε