Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Με βίασε και μετά μου έδωσε ένα τριαντάφυλλο» – Καθηλώνει η μαρτυρία γυναίκας στην κάμερα

Θεσσαλονίκη: «Με βίασε και μετά μου έδωσε ένα τριαντάφυλλο» – Καθηλώνει η μαρτυρία γυναίκας στην κάμερα

Ο βιασμός στιγμάτισε τη ζωή της και στοιχειώνει τις σκέψεις της, μέχρι και σήμερα. Αποφασίζει να μιλήσει στην κάμερα και να περιγράψει την πιο εφιαλτική νύχτα που έζησε στη Θεσσαλονίκη

Μια κατάθεση ψυχής που καθηλώνει. Ένας βιασμός στη Θεσσαλονίκη που έμεινε όπως λέει η γυναίκα ατιμώρητος, επειδή ένας αστυνομικός την απέτρεψε από το να κινήσει τις διαδικασίες. Μια τρομακτική νύχτα που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να στοιχειώνει κάθε της μέρα.

Είναι ένα από τα άγνωστα θύματα που όταν έζησε τον εφιάλτη έμεινε μόνη και φοβισμένη. Να ντρέπεται και να φοβάται γι’ αυτό που της συνέβη. Πλέον μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι καταγγελίες της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αποφασίζει να βγει μπροστά και να μιλήσει. Να περιγράψει τις σκηνές τρόμου, τα συναισθήματά της και κυρίως όπως λέει να δείξει την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που κακοποιούνται σεξουαλικά.

Η ίδια όπως λέει σε συνέντευξή της, στην ΕΡΤ, βιάστηκε πριν από 20 χρόνια και όταν κατέθεσε τι της είχε συμβεί στο αστυνομικό τμήμα, ο αξιωματικός όπως λέει, όχι μόνο την απέτρεψε από το να κινήσει τις διαδικασίες αλλά της απέδωσε ευθύνη γι αυτό που της συνέβη.

Ήταν 25 ετών, όταν έπεσε θύμα βιασμού. Σήμερα 2 δεκαετίες μετά, στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα βιασμού, μέσα από τη δική της περιπέτεια. «Πήγα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το καταγγείλω μέσα στα κλάματα και μου είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας, τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς» λέει η γυναίκα που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ήταν η εφιαλτική κατάληξη στον εφιάλτη που μόλις είχε ζήσει, στην αρχή μιας σχέσης. «Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο» λέει η γυναίκα.

Η ίδια, αργότερα ως κοινωνιολόγος, εργάστηκε σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά στην δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος. Τονίζει ότι «το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε».

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που τελικά δεν ζητήσε την τιμωρία του δράστη απαντά: «Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου: «Το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοπιηθούν με τις καταγγελίες»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις