Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη για πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τις 6.30μ.μ. σε ρεματιά στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πανόραμα κοντά σε σπίτια. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), στον δρόμο Πανοράματος και έκλεισε η κυκλοφορία στην οδό Μουστακλή.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης των σπιτιών στον οικισμό Μακεδονία και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Ο δήμαρχος Πυλαία – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης τόνισε: «Η φωτιά έσβησε ευτυχώς. Είναι σε μια χορτολιβαδική έκταση δίπλα σε ρέμα και είναι μια δύσβατη περιοχή. Για αυτόν τον λόγο χρειάστηκε και η συμβολή καναντέρ. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και όχι άδικα, καθώς ήταν πολύ κοντά σε σπίτια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να συνδράμει στην περιοχή, όμως ευτυχώς έχουμε καλή κατάληξη».

 

Βίντεο: thestival.gr, MEGA

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις