Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο – «Εσκεμμένη ενέργεια» λέει ο δήμαρχος Κορδελιού

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο – «Εσκεμμένη ενέργεια» λέει ο δήμαρχος Κορδελιού

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (01.09.2022), μετά από φωτιά που ξέσπασε σε χωματερή στον Εύοσμο. 

Η φωτιά στην χωματερή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξέσπασε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως υπεύθυνοι του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Μάλιστα, μέσα σε μία βδομάδα, ξέσπασε δεύτερη φωτιά στον ίδιο χώρο με τους υπεύθυνους να κάνουν λόγο για απειλές που έχουν δεχθεί. Γύρω γύρω υπάρχουν σπίτια τα οποία δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά έχει οριοθετηθεί από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Κορδελιού έκανε λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια». 

Στο συγκεκριμένο σημείο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ.Δεμερτζής μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις απειλές που δέχονται οι υπάλληλοι καθαριότητας.

«Πρόκειται για πυρκαγιά σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης ογκωδών, τα οποία αποθηκεύει ο δήμος, και τα πηγαίνουμε αργότερα για ανακύκλωση. Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, είχαμε δεχθεί απειλές, από κάποιους περίοικους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχθηκαν απειλές από διερχόμενο όχημα, ότι θα βάλουν φωτιά. Έχουν καταγραφεί οι πινακίδες, έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, και από όσο έχω ενημερωθεί, υπάρχει υλικό από κάμερες που φαίνεται ποιος έβαλε τη φωτιά», είπε αρχικά.

Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί κάποιες οικοδομές στην περιοχή, και ο δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εύρεση οικοπέδου εκτός κατοικημένης περιοχής που θα πληροί όλες τις συνθήκες ασφαλείας. Εδώ είναι μία ιδιαίτερη περιοχή, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν και επίσης επειδή κάποιοι έμπαιναν μέσα και έπαιρναν υλικά από τον χώρο, σφραγίσαμε τον χώρο και ενδεχομένως μπορεί να ενοχλήθηκαν, καθώς δεν έχουν κάποια άλλη οικονομική δραστηριότητα», συμπλήρωσε.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη, και η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις