Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την πόλη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα θα δοθεί στους ποδηλάτες της πόλης ο κατάλληλος χώρος στη Λεωφόρο Νίκης, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, για να έχουν η δυνατότητα να οδηγήσουν -έστω και προσωρινά- τα ποδήλατα τους σε έναν δικό τους δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και κατά τη διάρκεια του η μία λωρίδα αυτοκινήτων της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης από την πλατεία Ελευθερίας έως και το Λευκό Πύργο θα ανήκει αποκλειστικά στα ποδήλατα.

Με αφορμή την εκδηλώσεις της ημέρας, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης υπενθύμισε το σχετικό αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή ποδηλατοδρόμου στην Λεωφόρο Νίκης που, όπως επισήμανε, εκκρεμεί επί πολλούς μήνες αναμένοντας την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλες καταστροφές από τις βροχές στην Πιερία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε