Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο ξεχασμένο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα – Στιγμιότυπα που προβληματίζουν [pics]

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο ξεχασμένο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα – Στιγμιότυπα που προβληματίζουν [pics]

Παρατημένο στην τύχη του παραμένει εδώ και πολλά χρόνια το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκα» που βρίσκεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην κοινότητα Διαλογής…

Η σημερινή του εικόνα προκαλεί θλίψη, καθώς ο χώρος θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο με πράσινο, ώστε να αναβαθμιστεί και η περιοχή. Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν έχει αξιοποιηθεί, αλλά σήμερα αποτελεί εστία μόλυνσης, αφού τόνοι σκουπιδιών μεταφέρονται εκεί από ασυνείδητους που τα πετούν με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να σχηματίζουν βουνά.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα στην πίσω είσοδο του στρατοπέδου, η οποία έχει πλέον καλυφθεί από σκουπίδια και όσοι θέλουν να περάσουν από εκεί, περνούν πάνω από αυτά.

Επιπλέον το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, επειδή στα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν βρίσκουν στέγη, ναρκομανείς, άστεγοι, αλλά και Ρομά και αυτό έχει ως συνέπεια πολλές φορές να παίρνουν φωτιά.

Όπως τόνισε στο wepost.gr η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Διαλογής, Μαρία Πασχαλίδου, από τις φωτιές που πιάνουν συχνά στο στρατόπεδο, υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθούν και στις γύρω περιοχές, αφού υπάρχει πολύ πράσινο.

Επίσης, επισήμανε πως για τους κατοίκους της περιοχής είναι πολύ δύσκολο να περνούν από εκεί, καθώς φοβούνται μην τους επιτεθούν οι ναρκομανείς που συχνάζουν. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κοντά στο πρώην στρατόπεδο, μας τόνισαν από την πλευρά τους, πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται συχνή αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν οι ίδιοι κάδους και να τους έχουν στα καταστήματά τους, ώστε μπορούν να ελέγχουν όσο μπορούν την κατάσταση. Όσον αφορά το εσωτερικό του στρατοπέδου, σημείωσαν πως δεν γίνεται ποτέ καθαρισμός και για τον λόγο αυτό έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις