Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο λεωφορείο της απελπισίας – Συνωστισμός και νεύρα πίσω από τον οδηγό

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο λεωφορείο της απελπισίας – Συνωστισμός και νεύρα πίσω από τον οδηγό

Τα περισσότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ γεμίζουν ασφυκτικά, καθώς από χθες έχουν επιστρέψει στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές. Οι εικόνες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί…

Έντονος συνωστισμός παρατηρείται από χθες (11-10-2021) οπότε ξεκίνησε και επίσημα το νέο ακαδημαϊκό έτος, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που περνούν από τα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ να στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα σταδιακά οι φοιτητές μετά από ένα χρόνο μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθούν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ στη Σίνδο. Η δια ζώσης λειτουργία των μαθημάτων όμως, αυτόματα αύξησε έντονα την κινητικότητα στον ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του thesstoday.gr, τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το φοιτητικό κοινό της πόλης και επεκτείνονται στον άξονα της Εγνατίας γεμίζουν από τις πρώτες στάσεις ακόμα, δημιουργώντας συνωστισμό και ταυτόχρονα ταλαιπωρία μέχρι τον τελικό προορισμό.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μέσα από το λεωφορείο της γραμμής 7 που εξυπηρετεί επιβατικό κοινό από τον Άγιο Ιωάννη έως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στάση Ευζώνων – Γαλλικό Ινστιτούτο. Η ώρα δείχνει 08.45. Εντός του λεωφορείου επικρατεί αδιανόητος συνωστισμός, κυρίως από φοιτητές που κατευθύνονται προς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα του συνωστισμού στα λεωφορεία που εξυπηρετούν το φοιτητικό κοινό της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια που διασχίζουν την Εγνατία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις