Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε σπίτι σε κέντρο αισθητικής και χορηγούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα

Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε σπίτι σε κέντρο αισθητικής και χορηγούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα

Η 34χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, μετά από έρευνα της αστυνομίας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για παράνομο κέντρο αισθητικής που χορηγούσε μη εγκεκριμένα φάρμακα…

Η 34χρονη που είχε μετατρέψει σπίτι σε παράνομο κέντρο αισθητικής και διέθετε μέχρι φαρμακευτικά σκευάσματα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στο σπίτι που προσπάθησε να μετατρέψει σε «ιατρείο» αισθητικής βρέθηκαν μεταξύ άλλων 106 φαρμακευτικά σκευάσματα κάποια εκ των οποίων, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ανήκουν στην κατηγορία των ψευδεπίγραφων φαρμάκων καθώς είτε δεν είναι εγκεκριμένα, είτε περιέχουν αυξητική ορμόνη και βρίσκονται στην κατηγορία των αναβολικών, είτε δεν έχουν διατεθεί μέσω της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σε βάρος της 34χρονης που συνελήφθη την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σχηματίστηκε δικογραφία για επιβλαβή φάρμακα και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας: «η δράση της κατηγορούμενης προέκυψε ύστερα από καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τη διερεύνηση των οποίων συστάθηκε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μαζί με επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη είχε διαμορφώσει οικία σε ιατρείο αισθητικής, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 106 φαρμακευτικά σκευάσματα, 9.920 ευρώ και χειρόγραφες σημειώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις