Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ΜΕΘ τέλος στο νοσοκομείο Παπανικολάου! Ασφυκτικές οι πιέσεις στο ΕΣΥ (Βίντεο)

Ιρλανδία

Ο κορονοϊός χτυπάει όλο και περισσότερους στη Θεσσαλονίκη, με πολλούς να καταλήγουν σε ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, η κατάσταση είναι ασφυκτική…

Στο κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση. Ήδη οι κλίνες ΜΕΘ για Covid του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» γέμισαν όπως λέει στο Mega, ο Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξολογίας του νοσοκομείου.

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Κιουμής σημείωσε ότι κλίνες ΜΕΘ για Covid υπάρχουν πλέον μόνο σε άλλα νοσοκομεία της πόλης. «Οι εφεδρείες αυτές δεν είναι απεριόριστες, αλλά είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση» σήμείωσε. Παραμενει ελεύθερη στο Παπανικολάου μία ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Αν γεμίσει και αυτή, τότε οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, «κανένας ασθενής δεν θα μείνει στο δρόμο» όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Click4more: Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Οι πρώτες εικόνες από το νέο lockdown! Βόλτα σε μια πόλη άδεια και έρημη (Φωτό και Βίντεο)

O ίδιος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό να μεταφέρονται ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των δημόσιου συστήματος υγείας. Όπως δήλωσε ο κ. Κιουμής ίσως να πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, επισήμανε ότι εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν εμφανίσουν μια πραγματική και διαρκή ελάττωση, τα περιθώρια θα στενέψουν ως προς το σύστημα υγείας. «Ελπίζω να υποχωρήσει η πανδημία» είπε.  Ο ίδιος ανέλυσε τι σημαίνουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις