Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μηδενικό το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Νορβηγού μαχαιροβγάλτη

Θεσσαλονίκη: Μηδενικό το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Νορβηγού μαχαιροβγάλτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη από τον 44χρονο Νορβηγό μαχαιροβγάλτη.

Ο Νορβηγός είχε υποστηρίξει πως είχε θολώνει και πως είχε πιει αρκετά με αποτέλεσμα να μην καταλάβει πως σκότωσε τον αστυνομικό στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη και να τραυματίσει τον κουμπαρο του.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στον Νορβηγό είναι μηδενικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο Νορβηγός υποστήριζε πώς έχει πιει πολύ, μάρτυρες ανέφεραν ότι είχε πιει μόνο δύο ποτήρια μπύρας.

Πάντως το αλκοόλ φέρεται να είναι δευτερεύον ζήτημα καθώς ο δικηγόρος του Νορβηγού θα ισχυριστεί ότι ο εντολέας του είναι ψυχικά ασθενής. Πάντως στο σπίτι του δράστη στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν εντοπιστεί φάρμακα και ούτε στη δικογραδία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν στοιχεία ότι ο 44χρονος αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα ή είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το Σάββατο (30/12/2023) ο Νορβηγός κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ενώ διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην απολογία του επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω της μέθης του, αναφορικά με το αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί στη ζωή μου σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφανίσιμη μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.
Όσον αφορά το μαχαίρι παλάμης με το οποίο τέλεσε τις πράξεις του, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις