Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα Κεραμέως σε εκείνους που αντιδρούν για τις μάσκες στα σχολεία (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα Κεραμέως σε εκείνους που αντιδρούν για τις μάσκες στα σχολεία (Βίντεο)

Το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς.

Όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στους εκπαιδευτικούς, ο ρόλος τον δασκάλων είναι πολύ σημαντικός, καθώς η εμπειρία δείχνει ότι τα μικρά παιδιά προσαρμόζονται καλύτερα στις οδηγίες. «Σας λατρεύουν, σας αγαπάνε και σας ακούν σε ό,τι και να τους λέτε, άρα ο δικός σας ρόλος είναι πραγματικά ιδιαίτερος», τους είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως το 80% της κοινωνίας έλεγε να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ωστόσο, πείστηκαν και κατάλαβαν το ποσό σημαντικό είναι το παιδί να βρίσκεται στο φυσικό του χώρο, από ότι να παίζει σε πλατείες και σε δρόμους χωρίς κανόνες. Καταλήγοντας η κα. Κεραμεως, ρώτησε τους δασκάλους αν είναι έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και τόνισε πως όλα θα πάνε καλά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, όλα είναι έτοιμα για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία της χώρας, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έγιναν φέτος νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, τα βιβλία είναι στις θέσεις τους και περιμένουν τα παιδιά στα θρανία τους.

Πρόσθεσε πως έχει γίνει ειδική προετοιμασία στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας, με μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορονοϊού και πως έχουν εκδοθεί και έχουν σταλεί στα σχολεία ειδικές οδηγίες και αναλυτικά το πως θα λειτουργήσουν από Δευτέρα.

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις γονέων οι οποίοι λένε πως θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα, καθώς με τη χρήση τους υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως «αν αυτές, οι πραγματικά μειωμένες αντιδράσεις, είχανε κάποια επιστημονική βάση, θα τις συζητούσαμε με τους ειδικούς.

Ωστόσο δεν έχουν και, οφείλω να το υπογραμμίσω, και αυτό δε το λέμε εμείς αλλά η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία, η Παγκόσμια Ιατρική Ένωση. Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι πως η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε για να προστατεύουμε όλους μας», τόνισε. «Η μάσκα είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, γιατί πρέπει να συνεχίσει, αλλά με ιδιαίτερη προστασία για την υγεία όλων μας», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: grtimes.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις