Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μητροπολίτης έπεσε θύμα ληστείας σε τουριστικό λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Μητροπολίτης έπεσε θύμα ληστείας σε τουριστικό λεωφορείο

Η ληστεία κινητοποίησε τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και ο δράστης συνελήφθη. Ο Μητροπολίτης ουκρανικής πόλης που βρισκόταν στην Ελλάδα έζησε στιγμές τρόμου…

Ο δράστης είχε σχεδιάσει το χτύπημα και ο Μητροπολίτης δεν κατάφερε να αντισταθεί. Ο 40χρονος του επιτέθηκε σε τουριστικό λεωφορείο και κατάφερε γρήγορα να αρπάξει τον χρυσό σταυρό που φορούσε. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν και πολύ γρήγορα κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. Ο σταυρός επέστρεψε αμέσως μετά στα χέρια του μητροπολίτη.

Ένας 40χρονος φυγόποινος Αλγερινός λήστεψε Μητροπολίτη Ουκρανικής πόλης το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου του 2023 σε τουριστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Του άρπαξε έναν χρυσό σταυρό, μπροστά στους υπόλοιπους έκπληκτους επιβάτες που παρακολουθούσαν τις σκηνές.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο αλλοδαπός ληστής συνελήφθη μετά από λίγη ώρα και ο κλεμμένος σταυρός αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Σε βάρος του 40χρονου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε σουγιάς, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή από κοινού και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία: «ο προαναφερόμενος άντρας, απογευματινές προς βραδινές ώρες χθες (14-06-2023), ενόσω βρισκόταν εντός τουριστικού λεωφορείου, προσέγγισε 44χρονο αλλοδαπό κατά την επιβίβασή του σε αυτό και αφαίρεσε σταυρό (θρησκευτικού συμβολισμού), απωθώντας τον ταυτόχρονα.

Άμεσα εντοπίσθηκε σε περιοχή του κέντρου πόλης και συνελήφθη. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί βρήκαν τον κλεμμένο σταυρό, ο οποίος αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε σουγιάς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις