Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ έξω από το Πανεπιστήμιο

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ έξω από το Πανεπιστήμιο

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι πορείες για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η ένταση ξεκίνησε όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς.

Οι εικόνες από την πόλη, θύμιζαν πεδίο μάχης!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ. Οι αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πετούσαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό.

 

Οι αστυνομικοί «απαντούσαν» με κρότου – λάμψης αλλά και με τη χρήση χημικών… Δείτε τις εικόνες του Thestival:

Επιστρατεύτηκε και η Αύρα της Αστυνομίας, που έριξε νερό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δείτε βίντεο από το ThessToday.

Δείτε εικόνα από τη Θεσσαλονίκη:

 

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν τρεις μαζικές πορείες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την επιστροφή αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ…

Η πρώτη πορεία ξεκίνησε από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το ΠΑΜΕ και οι προσκείμενες στο ΚΚΕ φοιτητική και σπουδαστική νεολαία, καθώς και σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες.

Η δεύτερη πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προδευτική Συμμαχία και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με αφετηρία την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ ακολούθησε την ίδια διαδρομή και κατέληξε στο μνημείο Λαμπράκη, στην οδό Βενιζέλου.

Στην τρίτη πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, κόμματων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και υποστηρικτές του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου. Όταν έφτασε η πορεία έφτασε μπροστά στο προξενείο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έκαψαν μία σημαία.

Με την επιστροφή της πορείας αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή, πετώντας βόμβες μολότοφ και ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Θωρακισμένο οχήματα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε στο οδόστρωμα από την πύλη εμπορίου.

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις