Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία από καλλιτέχνες – «Βιώσαμε εξαθλίωση και εκμετάλλευση» (video)

Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία από καλλιτέχνες – «Βιώσαμε εξαθλίωση και εκμετάλλευση» (video)

Με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα, παίζοντας και τραγουδώντας ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τραγούδια, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν σήμερα μουσικοί του δρόμου, καλλιτέχνες και σχήματα της πόλης ώστε να επικοινωνήσουν στον κόσμο της Θεσσαλονίκης τα αιτήματά τους.

Η «Συνέλευση Καλλιτεχνών» ζητά -μεταξύ άλλων- δωρεάν μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς, την άμεση καταβολή των επιδομάτων Απριλίου και Μαΐου, συνέχιση των επιδομάτων στους καλλιτέχνες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εργασία τους και άμεση καταβολή των επιδομάτων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους μουσικούς του δρόμου που δεν τα έχουν λάβει.

«Το επίμαχο σημείο είναι το άνοιγμα του πολιτισμού με το 50% πληρότητα και ό,τι αυτό σημαίνει για τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων», τόνισε ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, μέλος της Πρωτοβουλίας Μουσικών Καλλιτεχνών που μαζί με την Πρωτοβουλία Μουσικών του Δρόμου συγκρότησαν τη «Συνέλευση καλλιτεχνών», ενώ η μουσικός του δρόμου Νίκη Δημητριάδη υπογράμμισε την ανάγκη για συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης.

«Παλεύουμε για την επαναλειτουργία του καλλιτεχνικού κλάδου συνολικά, για το άνοιγμα όλων των καλλιτεχνικών σχολών, δραματικών, χορού, ωδείων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να επιτραπεί η ασφαλής διεξαγωγή συναυλιών, παραστάσεων θεάτρου/χορού, κινηματογράφων», τονίζουν και υπογραμμίζουν ότι το άνοιγμα του πολιτισμού δεν πρέπει να σημάνει «την περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση που έτσι κι αλλιώς βιώναμε ως εργαζόμενες και εργαζόμενοι». Δείτε το βίντεο του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις