Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Μπόρις Μουζενίδης: Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο – Ο κορονοϊός νίκησε τον οραματιστή επιχειρηματία

Θεσσαλονίκη – Μπόρις Μουζενίδης: Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο – Ο κορονοϊός νίκησε τον οραματιστή επιχειρηματία

Ύστατος αποχαιρετισμός στον Μπόρις Μουζενίδη στη Θεσσαλονίκη. Συγγενείς και φίλοι συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον κορυφαίο επιχειρηματία στον χώρο του τουρισμού. «Έφυγε» στα 60 του χρόνια από κορονοϊό μέσα σε λίγα 24ωρα.

Η σορός του Μπόρις Μουζενίδη μεταφέρθηκε με μαύρο αυτοκίνητο και πάνω στο φέρετρο υπήρχε η ελληνική σημαία, όπως σημειώνει το GRTimes. Το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη, γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς και φίλοι. Κι αυτό παρόλο που επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε ιδρύματα που πρότεινε.

Δεκάδες άνθρωποι κρατώντας στα χέρια ανθοδέσμες και με δάκρυα στα μάτια συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μπόρις Μουζενίδη, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της αστυνομίας.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό ο Μπόρις Μουζενίδης – Ο μηχανικός που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, έγινε η κηδεία στα κοιμητήρια της Νέας Ευκαρπίας με περισσότερα από εκατό άτομα να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να αφήσουν ένα λουλούδι. Επιτράπηκε η είσοδος μόνο στους στενούς συγγενείς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, με την αστυνομία να αναλαμβάνει την τήρηση των μέτρων.

Θυμίζουμε ότι, η σορός του Μπόρις Μουζενίδη μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης (30.03.2021) από τη Μόσχα, με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, που ίδρυσε ο ίδιος το 2013.

Η πτήση έφερε τον κωδικό ELB1961, την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου οραματιστή του ελληνο – ρωσικού τουρισμού.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας πέθανε σε νοσοκομείο της Μόσχας τα ξημερώματα του Σαββάτου (27.03.2021), από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις