Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Μυστήριο με τα εξαφανισμένα οστά: «Είδαν κομμάτια από το φέρετρο σε κάδο σκουπιδιών»

Θεσσαλονίκη – Μυστήριο με τα εξαφανισμένα οστά: «Είδαν κομμάτια από το φέρετρο σε κάδο σκουπιδιών»

Η μυστηριώδης εξαφάνιση των οστών μίας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας και προκαλεί πολλά ερωτήματα. Όταν όμως τα δυο της παιδιά αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκταφή των οστών της νεκρής μητέρας τους και άνοιξαν τον τάφο της διαπίστωσαν ότι αυτός ήταν… άδειος. 

Ειδικότερα, ήταν Ιούνιος του 2018 όταν δύο αδέλφια αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκταφή των οστών της νεκρής μητέρας τους, ώστε να τα μεταφέρουν από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου της Θέρμης στον τόπο καταγωγής της, στην Καβάλα. Όταν όμως ανοίχτηκε ο τάφος, τα δύο αδέλφια δεν πίστευαν στα μάτια τους. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έλειπαν όχι μόνο τα οστά της μητέρας τους, αλλά και ολόκληρο το φέρετρο.

Όσο και να προσπάθησαν να πάρουν απαντήσεις από τους υπεύθυνους δεν τα κατάφεραν ποτέ και ακόμα και σήμερα ψάχνουν απαντήσεις. Τα δύο αδέλφια κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και τελικά παραπέμφθηκαν σε δίκη για περιύβριση νεκρού δια παραλείψεως η διευθύντρια του κοιμητηρίου, ο προϊστάμενος και ένας υπάλληλος της ανακομιδής. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε την Τρίτη 19/10 και έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους χωρίς να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης από τη στιγμή που το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, για το οποίο κατηγορήθηκαν, έχει καταργηθεί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της θανούσης, Νίκος Βακουφάρης, μιλώντας στο newsit.gr, ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και αναφέρει: «Περίπου δέκα μέρες πριν την εκταφή, οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου ζήτησαν από τα δύο αδέλφια να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από το ταφικό μνημείο της μητέρας τους και περίπου 3-4 μέρες πριν την εκταφή πηγαίνουν και σκάβουν τον τάφο ως ένα σημείο, ώστε την ημέρα που θα γινόταν η εκταφή να μην είχαν πολλή δουλειά, να σκάψουν μεγάλο όγκο χωμάτων αλλά ίσα ίσα να φανεί το φέρετρο».

«Είδαν κομμάτια από το φέρετρο σε κάδο σκουπιδιών»

«Την ημέρα της εκταφής ο ένας από τα αδέλφια είδε τον υπάλληλο που έσκαβε, πήγε να πληρώσει και όταν γύριζε είδε τον υπάλληλο να συνεχίζει. Κάποια στιγμή στον υπάλληλο κάτι δεν άρεσε και φώναξε τον υπεύθυνο. Και έλειπαν και τα οστά και το φέρετρο. Δίπλα όμως από τον τάφο υπήρχε κάδος απορριμάτων και μέσα στον κάδο είδαν κομμάτια από το φέρετρο και μετά μεταξύ τους άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται τι έγινε. Οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν ποτέ καμία σημασία στους πελάτες μου  και από εκείνη την μέρα ακόμα αναρωτιούνται τι έγινε» αναφέρει στο newsit.gr o δικηγόρος της οικογένειας της θανούσης. 

Και προσθέτει: «Δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Για τους πελάτες μου δεν είναι μόνο ότι αυτό συνέβη στη μητέρα τους. Ακριβώς παραδίπλα ήταν το μνήμα του πατέρα τους που πέθανε λίγο μεταγενέστερα από τη μητέρα τους. Οι άνθρωποι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το κοιμητήριο, δεν ήταν απλά μια μητέρα που απλά την είχαν εκεί. Ήθελαν να την μεταφέρουν στον τόπο καταγωγής τους. Με όλο αυτό που έγινε αισθάνονται πως την μητέρα τους την έχασαν δυο φορές. Και δεν τους έδωσε ποτέ κανένας εξηγήσεις».

Ο δικηγόρος Νίκος Βακουφάρης

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις