Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέες ανησυχητικές εικόνες από τα λεωφορεία – Ο ένας πάνω στον άλλον (pics)

Θεσσαλονίκη: Νέες ανησυχητικές εικόνες από τα λεωφορεία – Ο ένας πάνω στον άλλον (pics)

Νέες ανησυχητικές εικόνες συνωσντισμού καταγράφονται στα λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας να αποτελούν υγειονομική «βόμβα» για τους πολίτες.

Οι εικόνες που δημοσιεύει το thesstoday.gr από την κατάσταση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ την Τρίτη (30.03.2021) είναι ενδεικτικές.

Πρόκειται για το λεωφορείο της γραμμής 39 που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από το Δικαστικό Μέγαρο έως την Κηφισιά, γεμίζει ασφυκτικά από τις πρώτες κιόλας στάσεις.

Στην κομβική στάση της πλατείας Αριστοτέλους, το όχημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατρέπεται σε κινητή υγειονομική «βόμβα». Επιβάτες στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον με μοναδικό μέτρο προστασίας την υποχρεωτική μάσκα, την ώρα που στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυξάνεται δραματικά η πίεση στις εισαγωγές ασθενών-covid, ενώ, μόλις χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 535 κρούσματα κορωνοϊού.

Παρά τον έντονο συνωστισμό, ο οδηγός εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του, παρόλο που σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ προβλέπεται να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο σε περίπτωση που ξεπεραστεί το 65% της πληρότητας. Τα αντισηπτικά στα περισσότερα λεωφορεία -πλην των βασικών γραμμών- είναι από άδεια έως εξαφανισμένα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, εκτός από τους επιβάτες και τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, πολλοί εκ των οδηγών έχουν ως μοναδική «ασπίδα» μια προειδοποιητική κορδέλα.

Ώρα 15.30, στάση «Μεταμόρφωση του Σωτήρος». Έως εκείνη τη στιγμή παρατηρείται συνωστισμός σε κάθε άνοδο και κάθοδο επιβατών. Ταυτοχρόνως, ο εξαερισμός στο όχημα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, καθώς από τη μέση και πίσω τα παράθυρα δεν ανοίγουν καν. «Φοβόμαστε να μπούμε στα λεωφορεία πλέον» αναφωνεί ένας επιβάτης, που επί μισή ώρα ήταν όρθιος και «σαρδελοποιημένος» μαζί με άλλα άτομα, ισορροπώντας στο λεωφορείο με τη βοήθεια της χειρολαβής.

Και ενώ ο ΟΑΣΘ που πλέον μετατρέπεται σε τεράστια εστία διασποράς του ιού στη Θεσσαλονίκη με τα ελλιπέστατα δρομολόγια και τις απαράδεκτες συνθήκες στα λεωφορεία για κοινό και προσωπικό, προβαίνει σε ελέγχους επιβατών.

Οι ελεγκτές έχοντας -προφανώς- οδηγίες να μοιράζουν πρόστιμα σε λαθρεπιβάτες, παραμένουν εντελώς απροστάτευτοι στα λεωφορεία, φορώντας μονάχα μία μάσκα προστασίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις