Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέο γκράφιτι για τα γενέθλια του Άλκη δίπλα στο σημείο που τον σκότωσαν χούλιγκαν

Θεσσαλονίκη: Νέο γκράφιτι για τα γενέθλια του Άλκη δίπλα στο σημείο που τον  σκότωσαν χούλιγκαν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ GRTIMES

Ο Άλκης Καμπανός, άφησε την τελευταία πνοή του τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, μετά από άγρια επίθεση χούλιγκαν.

Χθες, ανήμερα των γενεθλίων του, δημιουργήθηκε ακόμη ένα γράφιτι, αυτή τη φορά στη συμβολή των οδών Γαζή και Πλαστήρα, πάνω στη βιτρίνα ενός ξενοίκιαστου καταστήματος και με διαφορετική τεχνική από αυτή που ακολουθήθηκε στην προσωπογραφία που κοσμεί το εξωτερικό τοιχίο του σχολικού συγκροτήματος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο της δολοφονίας.

Το νέο σύμφωνα με το GRTIMES, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό που ολοκληρώθηκε την περασμένο εβδομάδα, στο κέντρο του απεικονίζει τον Άλκη χαμογελαστό και τη φράση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Στο φόντο έχει σχεδιαστεί συμβολικά ένας καταγάλανος ουρανός με σύννεφα, σημείο από όπου βρίσκεται πλέον ο αδικοχαμένος νεαρός.

Στη συγκεκριμένη δημιουργία όπως εξήγησε ένα από τους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος στο GRTimes, ακολουθήθηκε διαφορετική τεχνική και συγκεκριμένα αυτή του στένσιλ. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ακόμα εκεί στη βιτρίνα, γιατί η εικόνα που παρουσίαζε το σημείο σε σχέση με όλο το υπόλοιπο κομμάτι, δεν ήταν καλή. Παράλληλα χθες, ο Άλκης είχε και τα γενέθλιά του, οπότε το γεγονός συνδυάστηκε».

Ο χρόνος που χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή του, ήταν δύο περίπου ώρες, ενώ σχετικά με το αν μαζί με τον Γιάννη Μπουζούκη σχεδιάζουν κάτι ακόμη στο συγκεκριμένο σημείο, ο Θ. Ευαγγελόπουλος ανέφερε πως ίσως ετοιμαστεί κάτι σύντομα όχι όμως στον ίδιο χώρο αλλά σε σημείο που θα αποτελέσει έκπληξη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις