Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέο στοιχείο για τη ληστεία μετά φόνου στο ψιλικατζίδικο – Τι δείχνει η κάμερα του καταστήματος

Θεσσαλονίκη: Νέο στοιχείο για τη ληστεία μετά φόνου στο ψιλικατζίδικο – Τι δείχνει η κάμερα του καταστήματος

Η κάμερα ασφαλείας του ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, έχει καταγράψει τη σκηνή του εγκλήματος. Σε αυτή φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, ο αδικοχαμένος Μάριος…

Ο 27χρονος παραδέχεται τη ληστεία αλλά λέει ότι η ανθρωποκτονία έγινε κατά λάθος. Στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ανέφερε πως πήγε να πάρει λεφτά από το κατάστημα ψιλικών ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον υπάλληλο. Κατά την αστυνομία, δεν πρόκειται για περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας.

Αστυνομική πηγή περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος που καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος. Στο βίντεο φαίνεται ότι ο 27χρονος δράστης την ώρα που επιχείρησε να πάρει τα χρήματα από το ταμείο βρέθηκε πολύ κοντά με τον 44χρονο υπάλληλο ο οποίος προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο.

Ακολούθησε πάλη των δύο ανδρών που φαίνονται να σπρώχνονται μεταξύ του πάγκου και του τοίχου του καταστήματος. Σύμφωνα με το grtimes.gr, κάποια στιγμή το θύμα παραπάτησε και βρέθηκε ξαπλωμένο στο πάτωμα έχοντας απέναντι του όρθιο τον δράστη ο οποίος άρχισε να τον χτυπάει με το όπλο του ενώ στο τελευταίο χτύπημα πυροβόλησε.

Η σφαίρα, έχοντας σχεδόν παράλληλη κατεύθυνση προς το έδαφος, τον βρήκε στο κεφάλι και κατέληξε στο θώρακα του 44χρονου. Ο 27χρονος έφυγε γρήγορα από το χώρο και απομακρύνθηκε, όπως αποτυπώθηκε και στο βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr. Σε αυτό τον βλέπουμε να τρέχει μετά τη φονική ληστεία για να βρει τον Έλληνα συνεργό του.

Ο 27χρονος δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί στον 4ο τακτικό ανακριτή. Αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ληστείας και της οπλοφορίας – οπλοχρησίας, σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε χθες η εισαγγελέας. Κρατείται σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής.

Στον ίδιο ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί και ο 35χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του, που διώκεται για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, επειδή στην κατοχή βρέθηκε κάνναβη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις