Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο από το οπαδικό επεισόδιο και τη μάχη των χούλιγκαν

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο από το οπαδικό επεισόδιο και τη μάχη των χούλιγκαν

Ένα νέο βίντεο από το οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι μάχες των χούλιγκαν με στειλιάρια, κοντάρια και πυροτεχνήματα προκαλούν σοκ…

Το οπαδικό επεισόδιο με τη συμπλοκή χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα δύο νεαρούς που πήραν μέρος στα επεισόδια. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις. Το όλο θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα καθώς στο διαδίκτυο ανεβαίνουν νέες εικόνες. Σε βίντεο βλέπουμε τη μάχη και τα άγρια χτυπήματα των νεαρών που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ. 

Στη μέση της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και της οδού Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, μέρα – μεσημέρι, συνεπλάκησαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη, με πρωτοφανή αγριότητα.

Σε νέο βίντεο που φέρνει στο φως η voria.gr φαίνεται η σφοδρότητα των επιθέσεων από τις δύο πλευρές. Τα άτομα -όλοι τους με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κράνη- χτυπιούνται ανηλεώς σώμα με σώμα, καθώς στειλιάρια και κοντάρια προσγειώνονται με μανία σε κεφάλια και σώματα, ενώ διακρίνονται επικίνδυνες ευθείες βολές πυροτεχνημάτων σε απόσταση αναπνοής.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί στη συμβολή Καραμανλή και Βούλγαρη, μέσα σε κάποια από τα οποία -όπως σε αυτό από όπου καταγράφηκε το σοκαριστικό βίντεο- υπάρχουν μικρά παιδιά που απορούν με όσα βλέπουν.

Για το επεισόδιο η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 15 συλλήψεις, μεταξύ αυτών οι δύο τραυματίες κι ένας 16χρονος. Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι τρεις τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εντούτοις απαγγέλθηκαν και σε αυτούς κατηγορίες για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 12 συλληφθέντες, η εισαγγελέας άσκησε στους εννέα εξ αυτών ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου). Πρόκειται για πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και βαραίνει μόνο τους οπαδούς της ομάδας που προκάλεσαν τη βαριά σωματική βλάβη στους αντίπαλους οπαδούς.

Κατά τα λοιπά, όλοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για σωματικές βλάβες, αδικήματα οπαδικής βίας, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (κατά περίπτωση και για αντίσταση), όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις