Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντα από το «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη 34 χρόνια

Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντα από το «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη 34 χρόνια

Σοκ και θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Στέκι στο Βιολογικό), ο οποίος εκκενώθηκε πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ ενώ τελούσε υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών επί 34 χρόνια.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε το πανεπιστημιακό κτήριο μοιάζει πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο που θυμίζει περισσότερο… γιαπί: Σπασμένοι τοίχοι, πόρτες και τζάμια, κατεβασμένα φωτιστικά και ρημαγμένο πάτωμα!

Θυμίζουμε ότι η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου. Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 06.00 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του. Στο “Στέκι στο Βιολογικό”, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις