Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο απίστευτος λόγος που γίνεται ανάπλαση στη μισή πλατεία! Απίθανα πράγματα στην Πυλαία (Φωτό)

Θεσσαλονίκη: Ο απίστευτος λόγος που γίνεται ανάπλαση στη μισή πλατεία! Απίθανα πράγματα στην Πυλαία (Φωτό)

Τα έργα στην πλατεία στην Πυλαία ξεκίνησαν αλλά μόνο στη μισή πλατεία. Η άγνωστη ιστορία κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στη Θεσσαλονίκη

Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας προκύπτει από την ανάπλαση – διαμόρφωση που πραγματοποιείται στο πάρκο Τριανταφυλλοπούλου στην Πυλαία, αφού οι εργασίες γίνονται μόνο στο μισό οικόπεδο, αφήνοντας το άλλο μισό με τα αγριόχορτα.

Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, που είχε βάλει εδώ και αρκετά χρόνια στο τεχνικό του πρόγραμμα τη διαμόρφωση του πάρκου, έπεσε σε έναν αναπάντεχο σκόπελο. Παρά το γεγονός ότι το μισό τμήμα του οικοπέδου είχε αποκτηθεί από τον δήμο, δεν μπορούσε να γίνει το ίδιο με το άλλο μισό, λόγω της πολυιδιοκτησίας.

«Το κομμάτι που δεν περιλήφθηκε στη διαμόρφωση που έχουμε ξεκινήσει ανήκει σε πολλούς ιδιοκτήτες λόγω κληρονόμων. Αυτό αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο για να πετύχουμε την αγορά του οικοπέδου και να το συμπεριλάβουμε στο έργο διαμόρφωσης», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Μπαμπαράτσας.

Τα έργα ωστόσο έπρεπε να ξεκινήσουν στο τμήμα που είχε περιέλθει στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα το τμήμα που βρίσκεται ακόμα στα χέρια ιδιωτών παραμένει αναξιοποίητο. Όπως λέει ο κ. Μπαμπαράτσας, «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά του οικοπέδου στο μέλλον, αφού αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των κληρονόμων».

Το έργο στην Πυλαία

Οι παρεμβάσεις στο οικοδομικό τετράγωνο, που είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος χώρος, θα γίνουν με στόχο τη δημιουργία – αναβάθμιση του πρασίνου, την υποδοχή υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπάτου και ανάπαυσης, ώστε ο χώρος να δίνει ολοκληρωμένη εικόνα αστικού χώρου συνάθροισης κοινού, πρασίνου, ημερήσιας αναψυχής και φιλοξενίας μικρής κλίμακος εκδηλώσεων, με διαμορφωμένες προσβάσεις που καθιστούν όλα τα σημεία της παρέμβασης φιλικά στους χρήστες.

Συγκεκριμένα η πράξη στοχεύει στην δημιουργία ενός ιδανικού πυρήνα καθημερινής συγκέντρωσης και ήπιων δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις