Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο γιατρός του καρτέλ της κοκαϊνης εμπλέκεται και σε διακίνηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Ο γιατρός του καρτέλ της κοκαϊνης εμπλέκεται και σε διακίνηση μεταναστών

Ο γιατρός είναι το κεντρικό πρόσωπο ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί στην Θεσσαλονίκη, μετά την κοκαϊνη που βρέθηκε και κατασχέθηκε…

Η κοκαϊνη που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 2 Ιουνίου του 2023, ξεπερνούσε σε βάρος τα 160 κιλά. Ρόλο κλειδί στο καρτέλ ναρκωτικών είχε ένας γιατρός, με την έρευνα να ξεσκεπάζει τη δράση του, στο πέρασμα των χρόνων. Ο 68χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι από το 2019 η διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έχει σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση, ενώ ο γιατρός έχει εκτίσει ήδη πολυετείς ποινές κάθειρξης για λαθρεμπορία τσιγάρων και λαθρεμπορία καυσίμων.

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου, ο γιατρός συνελήφθη και προφυλακίστηκε για εμπορία 105 κιλών κοκαΐνης, ενώ πλέον κατηγορείται και για την ποσότητα των 161 κιλών που βρέθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου του 2023 από τη δίωξη ναρκωτικών σε δύο κοντέινερς στο λιμάνι.  

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στη δικογραφία για τη διακίνηση μεταναστών περιλαμβάνονται τρεις μεταφορές από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Μία που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 με 69 μετανάστες και πρόσφυγες, μία στις 11 Νοεμβρίου 2017 με 90 μεταφερόμενους και μία στις 28 Ιανουαρίου 2018 με 20 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, κυρίως βουλγαρικής καταγωγής, όπως και τέσσερις άγνωστοι δράστες. Ο 68χρονος, μέχρι τώρα, έχει δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή μόνον στον πταισματοδίκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, αρνούμενος την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις