Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο γιος του Δημήτρη Γραικού όρμηξε στον δολοφόνο του πατέρα του – Ένταση στη δίκη

Θεσσαλονίκη: Ο γιος του Δημήτρη Γραικού όρμηξε στον δολοφόνο του πατέρα του – Ένταση στη δίκη

Ένταση με φωνές και απειλές στη δίκη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη. Ξέσπασε ο γιος του θύματος στη θέα του άντρα, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια…

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016 και 7 χρόνια μετά, ο δράστης που είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον άτυχο άντρα κατά λάθος, προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια. Η δίκη συνεχίζεται με τις στιγμές έντασης από νωρίς το πρωί να είναι διαδοχικές. Κάποια στιγμή ο γιος του θύματος όρμηξε προς το μέρος που καθόταν ο δράστης. Προσπάθησε να τον πιάσει στα χέρια του, με αστυνομικούς να τον συγκρατούν. Οι φωνές και οι απειλές οδήγησαν σε διακοπή της δίκης μέχρι να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς όταν ο κατηγορούμενος κοίταξε την χήρα του Γραικού που κατέθετε στο βήμα, με τον γιο της να φωνάζει «τι την κοιτάς ρε @@;» και τους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν εσπευσμένα από την αίθουσα.

Όταν με τη σειρά του ανέβηκε στο βήμα και αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση του, ο γιος του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού, όρμηξε προς τον δολοφόνο του πατέρα του φωνάζοντας «Θα σε κανονίσω! Αφήστε με λίγο μαζί του». Η αστυνομία επενέβη εγκαίρως, μεταφέροντας τον έξω από την αίθουσα.

Η Δέσποινα Τσακαλίδου, σύζυγος του Γραικού ρωτήθηκε από τους συνηγόρους του κατηγορουμένου για την υγεία του δολοφονημένου συζύγου της, απαντώντας πως «δεν είχε κανένα θέμα με την καρδιά του», ενώ σε αναφορά για φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, τόνισε πως «δεν είχε κανένα θέμα στις προσωπικές μας στιγμές, δεν έπαιρνε κάποιο φάρμακο. Όπως κάποια πράγματα έλειπαν από το αυτοκίνητο του, μπορεί κάποια να τοποθετήθηκαν»

Η οικογένεια του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού ζητά να μη σπάσουν τα ισόβια για τον άντρα που πρωτόδικα καταδικάστηκε και για χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος παριστάνοντας πως δεν ξέρει τίποτα για την τύχη του άτυχου κτηνοτρόφου.

Πρωτόδικα οι δικαστές έκριναν ότι τον είχε σκοτώσει και τον είχε θάψει μαζί με το αυτοκίνητό σε χώρο της επιχείρησής του. «Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε “τι έγινε με τον δολοφόνο του Δημήτρη;” Αυτό που περιμένουμε από τη δικαιοσύνη είναι να μη βγει ποτέ αυτός ο άνθρωπος από τη φυλακή» έλεγε στην προηγούμενη συνεδρίαση η αδερφή του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού.

 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου. Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Πληροφορίες: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις