Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει – Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για όλους και για όλα. Ο λόγος που δεν ακολούθησε τον δρόμο του πατέρα του, η δυσκολότερη στιγμή στην ζωή του και η απόσταση που έχει η αληθινή ιστορία…

του Πάμπλο Εσκομπάρ με την ιστορία του Narcos, είναι μερικά από αυτά που λέει ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ σε συνέντευξή του, στο seleo.gr. Αν σας αναφέρμε το όνομα «Σεμπαστιάν Μαροκέν», σίγουρα δεν θα καταλαβαίνατε πολλά. Ωστόσο αυτό ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα το όνομα του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, γιος του πιο διάσημου και «επιτυχημένου» εγκληματία στον κόσμο. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, αναγκάστηκε με την μητέρα και την αδελφή του, να αλλάξουν ονόματα και να μετακομίσουν στην Αργετινή. Το «Σεμπαστιάν Μαροκέν» το βρήκε τυχαία, κοιτώντας ένα τηλεφωνικό κατάλογο. Ωστόσο μετά από μερικά χρόνα, απέκτησε ξανά το πραγματικό του όνομα, εξαιτίας μιας τηλεοπτικής εκπομπής, όπως αναφέρει.

Στα 16 του, έζησε την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ο πατέρας του πέθανε και το Καρτέλ Κάλι ζήτησε ο 16χρονος τότε Χουάν, να πάει σε μια συνάντηση που «μύριζε» θάνατο από μακριά . «Αν δεν πήγαινα, ήμουν ήδη νεκρός, όποτε αποφάσισα να πάω» έχει δηλώσει. Ήταν ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Κάλι και μέσα τον περίμενε και η γιαγιά του, ώστε να μάζευε τα πράγματα του, μετά την εκτέλεση του. Όμως ο Χουάν βγήκε ζωντανός από την συνάντηση, με την προϋπόθεση να τον καταδικάσουν σε φτώχεια, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για αυτούς. Το Καρτέλ Κάλι και η κυβέρνηση πήρε ο,τι περουσιακό στοιχείο είχε συγκεντρώσει η οικογένεια, μετά τον θάνατο του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο ίδιος πιστεύει, πως δεν ήταν δολοφονία, αλλά «αυτοκτονία», γιατί πιστεύει πως ο πατέρας του δεν είχε άλλα περιθώρια και αποφάσισε να σώσει έστω την οικογένεια του. Χαρακτηριστικό είναι, πως την ημέρα που σκοτώθηκε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, τηλεφωνούσε ο ίδιος πολλές φορές στην οικογένεια του, ενώ δεν μιλούσε ποτέ ο ίδιος στο τηλέφωνο…

Σήμερα, ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ είναι 40 ετών και είναι αρχιτέκτονας. Βρέθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο πατέρας μου» που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μίνωα». Η ιστορία δεν είναι όπως παρουσιάζει το Nerflix, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο παρουσιάζει πολλά ψέματα, όπως ότι ο πατέρας του έκαψε 2 εκατομμύρια δολάρια για να ζεστάνει την αδελφή του που κρύωνε. Δηλώνει πως ο ένας από τους λόγους που έγραψε το βιβλίο, είναι για να μάθει ο γιος του, την αληθινή ιστορία του παππού του και όχι την ψευδή από το Narcos.

”Για τρεις βασκικούς λόγους έγραψα το βιβλίο. Πρώτον θέλω να δώσω στα θύματα του πατέρα μου το δικαίωμα να έχουν να γνωρίσουν την αλήθεια σχετικά με το τι έγινε στο παρελθόν, γιατί η επίσημη εκδοχή είναι ένα ψέμα. Δεύτερον, δεν μου αρέσει η ιδέα να μάθει ο γιος μου την ιστορία του παππού του από την σειρά Narcos στο Νetflix. Για αυτό τον λόγο θέλω να του αφήσω ένα λεπτομερείς και ιστορικό ντοκουμέντο για το ποιος πραγματικά ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ ως πατέρας στην οικογένεια και ως ληστής για τον κόσμο. Τρίτον και τελευταίο, θέλω να μοιραστώ με τους αναγνώστες, ειδικά τους νεότερους σε ηλικία, τα μαθήματα που έχω πάρει και τις εμπειρίες μου από το παρελθόν, ώστε να τους αποτρέψω να επαναλάβουν την ιστορία του πατέρα μου και όλα όσα έκανε!

Με το βιβλίο σας, το όνομα σας «αποκαλύπτεται» σε εκατομμύρια ανθρώπους . Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια σας λόγω αυτού του γεγονότος;  ”Αυτό δεν θα γίνει για πρώτη φορά, λόγω του βιβλίου. Αυτό έχει ήδη συμβεί τον Νοέμβριο του 1999 αφού η αστυνομία της Αργεντινής έκανε μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή με θέμα την άδικη κράτηση μας στην φυλακή. Aυτό έδωσε τέλος στην περίοδο των 5 χρόνων που ήμουν «τίποτα» και «κανείς», δίνοντας μας καινούριες και νόμιμες ταυτότητες! Σήμερα είναι το ίδιο εάν ψάξεις για τον Sebastian ή Juan Pablo. Θα βρεις ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες!

Πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν μαθαίνουν για πρώτη φορά ότι είστε ο γιος του Pablo Escobar; ”Όλοι ξέρουν ότι είμαι ένας ειρηνικός άνθρωπος. Κάποιοι μου ζητάνε να βγουν φωτογραφίες μαζί μου ή αν μπορώ να τους υπογράψω στο βιβλίο ή ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα, iPads, κιθάρες ή μπλουζάκια. Και πρέπει να σου πω ότι με πλησιάζουν και μου το ζητάνε αυτό πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων. Από αστυνομικούς μέχρι παιδιά, έφηβοι, ώριμοι ακόμη και εγκληματίες, πολιτικοί κτλ. Μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα τους, διότι οι περισσότεροι είναι αγχωμένοι ή ενθουσιασμένοι που με έχουν εκεί ως ένα πραγματικό ανθρώπινο ον και όχι μόνο σαν τον γιο του μυθικού Pablo Escobar.

Τι είναι αυτό που κρατάτε στη μνήμη σας από τον πατέρα σας; ”Αυτό που κρατάω, από τον πατέρα μου, είναι να μην επαναλάβω την δίκη του ιστορία. Καθημερινά αυτό σκέφτομαι! Τους καλώ να διαβάσουν τα βιβλία μου, ώστε να μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους εγώ ο ίδιος δεν ακολουθώ τα βήματα του πατέρα μου. Χάρη στο Narcos , την σειρά από το Netflix , υπάρχει μια νέα γενιά εφήβων που θέλουν να γίνουν «gangsters» σαν τον πατέρα μου. Αυτό γίνεται, διότι στο Netflix δοξάζουν την βιαιότητα και πρόσθεσαν αίγλη και φαντασία και προσπαθούν να τους πείσουν ότι αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Το Netflix ξέρει πως δοξάζοντας την ζωή του πατέρα μου , θα τους βοηθήσει να πουλήσουν περισσότερο, γιατί οι άνθρωποι ελκύονται από τέτοιου είδους ιστορίες. Αλλά πρέπει να τους ευχαριστήσω τώρα, καθώς οι άνθρωποι κατάλαβαν πως η μόνη αλήθεια που μπορούν να βρουν είναι μέσα στα βιβλία και όχι μέσα στα ψέματα του Narcos.

Σας παρότρυναν ποτέ οι συνεργάτες του πατέρα σας να ακολουθήσετε τα βήματα του; ”Ήμασταν όλοι κουρασμένοι από την βία. Κάνεις δε θέλει να συνεχίσει αυτή την ιστορία φόβου. Όπως είναι γνωστό, ο πατέρα σας δεν έβαζε χρήματα σε τράπεζες αλλά τα έκρυβε σε μέρη που ήξερε μόνο ο ίδιος. Έχετε ψάξει ποτέ για αυτά τα χρήματα; ”Μπορείς να βρεις την ακριβής θέση για το που είναι τα χρήματα σε ένα από τα κεφαλαία του πρώτου μου βιβλίου”

Μετά τον θάνατο του πατέρα σας , ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής σας; Όταν με είχαν καλέσει σε μια συνάντηση στο Καρτέλ Κάλι, μετά τον θάνατο του πατέρα μου και με είχαν διαβεβαιώσει ότι θα με σκότωναν. Ουσιαστικά, πήγα στην συνάντηση για να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου. Και οι εχθροί του πατέρα μου έδωσαν άλλη μια ευκαιρία να ζήσω. Τους σέβομαι για αυτό.

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε