Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο ληστής επέστρεψε τα ξημερώματα για να ξανακλέψει καπνό και τις εισπράξεις

Θεσσαλονίκη: Ο ληστής επέστρεψε τα ξημερώματα για να ξανακλέψει καπνό και τις εισπράξεις

Στόχος ληστείας δύο φορές μέσα σε μία μέρα και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο, έγινε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας καφέ – εστίασης στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Ο άγνωστος μπήκε για πρώτη φορά στο κατάστημα χθες, 28/4, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Αρχικά, όπως φαίνεται και στο video που εξασφάλισε το newsit.gr ζήτησε συσκευασίες καπνού από την υπάλληλο.

Όταν η υπάλληλος του ζήτησε να πληρωθεί, εκείνος εξαγριώθηκε, ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο και έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του. Η νεαρή κοπέλα που εργάζεται στο κατάστημα περιγράφει αναλυτικά στο newsit.gr όσα έζησε:

«Ο ληστής μπήκε μέσα στο κατάστημα. Αρχικά και εγώ και ο συνάδελφος μου πιστέψαμε πως ήταν πελάτης. Ζήτησε καπνό και έβγαλα να του δώσω. Όμως ξαφνικά μου λέει τι θες να σε πληρώσω κιόλας; Στη συνέχεια πήγε να βάλει το χέρι στο ταμείο. Αμέσως το κλείδωσα και πήρα το κλειδί πάνω μου. Νευρίασε, τα έριξε όλα κάτω. Πήγε να τραβήξει πάλι τους καπνούς, τους τραβάω πίσω, πέφτει αυτός κάτω.

Μετά από όλα αυτά κατάλαβα εγώ ότι έχει μαχαίρι πάνω του. Ο συνάδελφος μου πανικοβλήθηκε, πήρε τους καπνούς από τα χέρια μου και τους έδωσε στον ληστή, μετά ζήτησε κι άλλους, ζήτησε και το κινητό τηλέφωνο του συναδέλφου, μετά ζήτησε χρήματα, του έδωσε ο συνάδελφος κάποια. Τα έσπασε όλα, τα έριξε κάτω γιατί αρχικά νευρίασε που δεν μπόρεσε να πάρει τους καπνούς. Πήρε χρήματα, έδωσε όμως πίσω το κινητό και έφυγε ανενόχλητος. Και όλα αυτά χωρίς να έχει καλυμμένο πρόσωπο του. Είναι γενικά γνωστός στη γειτονιά».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο θρασύτατος ληστής… ξαναχτύπησε 14 ώρες μετά, στις 03:30 τα ξημερώματα. Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, στο ίδιο κατάστημα. Ο υπάλληλος που δούλευε εκείνη την ώρα, ήταν απασχολημένος στην παραγωγή.

Ο ληστής και πάλι, μπήκε ανενόχλητος και πέρασε πίσω από το ταμείο. Ο υπάλληλος τον αντιλήφθηκε γρήγορα. Ο ληστής του είπε πως έχει μαχαίρι όπως είχε και το μεσημέρι και του ζήτησε τα χρήματα του ταμείου, αφού πήρε και πάλι συσκευασίες καπνών.

Στη συνέχεια στην προσπάθεια του να φύγει γρήγορα, έπεφταν από τα χέρια του τα κλοπιμαία, ο υπάλληλος προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως εκείνος κατάφερε να διαφύγει. Σταμάτησε ένα ταξί έξω από το κατάστημα και εξαφανίστηκε. 

Τι λέει ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καφεστίασης, Άρης Αναστασιάδης, σημείωσε: «Είναι δυστυχώς στόχος για ληστείες τα καταστήματα αυτού του είδους. Έχουμε πει στους υπαλλήλους μας να μην αντιδρούν και για την ασφάλεια τους να κάνουν αυτό που τους ζητούν οι ληστές. Για να μην διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Ο συγκεκριμένος μπήκε δύο φορές μέσα στην ημέρα στο ίδιο κατάστημα, είναι γνωστός στην περιοχή και είχε το θράσος να μπει και με το πρόσωπο του χωρίς κάλυψη».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις