Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής πάνω σε άλογο και η πορεία για τη Μακεδονία – Υβριστικά συνθήματα για τους πολιτικούς – video

Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής πάνω σε άλογο και η πορεία για τη Μακεδονία – Υβριστικά συνθήματα για τους πολιτικούς – video

Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα, κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες. Θα κάνουν μια στάση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης…

Πορεία για τη Μακεδονία ξεκίνησαν οι εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα, κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες.

Θα κάνουν μια στάση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Τα βλέμματα κέντρισε ένας από τους μαθητές που έκανε πορεία πάνω σε άλογο.

Ο μαθητής είπε πως ξεκίνησε από τον Εύοσμο με το άλογο για να βοηθήσει τους συμμαθητές του στη διαμαρτυίρα. Όπως τόνισε μάλιστα, οι καθηγητές βοήθησαν με τον τρόπο τους εκείνους που ήθελαν να πάρουν μέρος στην πορεία, καθώς δεν τους έβαλαν απουσίες.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 σε αριθμό τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη με τους μαθητές να έχουν αναρτήσει στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ αρκετοί σε ανακοινώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι «η δράση τους σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα».

Κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη, μαθητές  φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις