Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Τσακαλώτος απάντησε με δυο φωτογραφίες για τις αποδοκιμασίες – Νέες εικόνες με οργισμένους διαδηλωτές – video

Θεσσαλονίκη: Ο Τσακαλώτος απάντησε με δυο φωτογραφίες για τις αποδοκιμασίες – Νέες εικόνες με οργισμένους διαδηλωτές – video

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε τη δική του απάντηση με δυο φωτογραφίες. Αποδοκιμασίες έξω από το χώρο της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη…

Όλα έγιναν χθες το βράδυ (09-04-2019) στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Έξω από το χώρο της εκδήλωση, μπροστά από την αστυνομική δύναμη, μικρός αριθμός ατόμων με ελληνικές σημαίες στα χέρια, αποδοκίμασε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, την ώρα που έβγαιναν από το κτίριο.

Μόλις είδαν τον κ. Τσακαλώτο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το χώρο της εκδήλωσης, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν, να φωνάζουν «προδότες» αλλά και να τους βρίζουν χυδαία. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο τους εμπόδισαν να πλησιάσουν…

Η απάντηση του Τσακαλώτου

Στον απόηχο της έντασης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στο facebook με δυο φωτογραφίες, που συνοδεύουν το κείμενό του. Σε αυτές βλέπουμε πάνω την αίθουσα της εκδήλωσης ασφυκτικά γεμάτη και κάτω τους διαδηλωτές στην πλατεία Αριστοτέλους.

“Απόψε στο Ολύμπιον στην ανοιχτή εκδήλωση “Για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη” του ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είχε άδεια αίθουσα μέσα και πλήθος διαμαρτυρομένων απ έξω. Ιδού η απόδειξη” γράφει ο κύριος Τσακαλώτος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγα λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν…

Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η Αριστερά «δεν έχει άλλο δρόμο» από την συμμαχία «κόκκινο, κόκκινο, πράσινο», τόνισε, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι το κάθε κομμάτι αυτής της συμμαχίας θα «πρέπει να κρατήσει την ταυτότητα του». Η τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου έγινε σε εκδήλωση – συζήτηση με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, με ερωτήσεις που υποβλήθηκαν διαδικτυακά από το κοινό.

«Νομίζω, ότι δεν έχει άλλο δρόμο η Αριστερά – και για την άνοδο της ακροδεξιάς που είναι το βασικό μας θέμα – από το κόκκινο, κόκκινο, πράσινο, αυτή τη συμμαχία. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα γίνουμε σοσιαλδημοκράτες, ούτε ότι θα γίνουν εκείνοι σαν εμάς, το κάθε κομμάτι πρέπει να κρατήσει την ταυτότητα του, νομίζω το είπε πολύ καλά ο Αλέξης(Τσίπρας) στο Γαλάτσι, πριν τρεις μέρες» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Κανένας δε θέλει τη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι σοσιαλδημοκράτες. Δηλαδή, αυτό που έχουμε κερδίσει, και το όνομα που έχουμε κερδίσει και τις λύσεις που έχουμε δώσει ως αριστερά».

«Εμείς πρέπει να παραμείνουμε αριστερό κόμμα, αλλά το να παραμείνεις ένα αριστερό κόμμα δε σημαίνει ότι δεν συζητάς, ότι δεν ανοίγεις διαλόγους, ότι δεν βρίσκεις κοινό πόλο, όχι μόνο αρνητικά απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά επίσης και επιθετικά δηλαδή το καινούριο μοντέλο, που μπορεί να αντιμετωπίσει και το δημοκρατικό (έλλειμμα) και το κοινωνικό ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Αριστερά δε χτίζει τις συμμαχίες της μόνο πάνω στο επίπεδο της φορολογίας, για τη μείωση της οποίας, μόνο, μιλάει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά στο ότι αυτή θα πρέπει να συνδυάζεται με περισσότερα πράγματα, όπως ότι «πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στη μείωση των φόρων και στην αύξηση των δαπανών για κοινωνικούς λόγους».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι για τα μεσαία στρώματα, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη και οι προσπάθειες για κοινωνικό κράτος, με ανακατανομή των πόρων, με φορολογικές υποχρεώσεις, αλλά και με παραγωγική οικονομία. «Να βοηθήσουμε, να μην πηγαίνουν όλα τα λεφτά στα μεγάλα ψάρια» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Η μάχη στις εκλογές πρέπει να έχει και ιδεολογική χροιά. Για αυτό ο τόπος χρειάζεται την Αριστερά» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. «ζορίζεται» από το «μοντέλο, που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης», το οποίο προβάλλεται απλώς «ως «περιορισμοί της Ε.Ε.», σαν να ήταν – όπως είπε – ένα φαινόμενο «από το Θεό» και σα να μην προήλθε το Σύμφωνο Σταθερότητας, από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν πριν το 2009.

«Καλά, εσείς, αυτόν τον στενό κορσέ, αυτή τη λιτότητα, εσείς δεν τη ψηφίσατε στο ευρωκοινοβούλιο και στα αστικά κοινοβούλια; Δηλαδή, αυτός τον περιορισμό – που είχα κι εγώ όταν διαπραγματευόμουν – ποιος τον έχτισε ; Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχτισε, οι Ποδέμος τον χτίσανε, οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες τον χτίσανε; Αυτή η στενότητα, που περιόρισε αφάνταστα τι μπορεί να κάνει μια αριστερή κυβέρνηση, ήταν έργο της σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς, στα χρόνια πριν από την κρίση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Σπάει σιγά – σιγά η κυριαρχία της λιτότητας – ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει και έχει επεκτατικούς προϋπολογισμούς – και στην Ευρώπη, αλλά στην Ευρώπη πάει πολύ αργά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις