Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια για επιβάτες μετά την πτήση από Ρώμη – Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια για επιβάτες μετά την πτήση από Ρώμη – Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αθήνα

Η πτήση από Ρώμη για Θεσσαλονίκη θα μείνει αξέχαστη στους επιβάτες. Το αεροπλάνο έκανε προσγείωση στην Αθήνα, αφού οι καιρικές συνθήκες στην συμπρωτεύουσα ήταν απαγορευτικές…

Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά από Ρώμη για Θεσσαλονίκη, όμως οι περισσότεροι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους, με 11 ώρες καθυστέρηση. Αντί για το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Αιτία της ταλαιπωρίας, οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη και εμπόδιζαν τον πιλότο να προσεγγίσει με ασφάλεια το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αποφάσισε να κατευθυνθεί στην Αθήνα, όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα δύσκολα όμως για τους 180 επιβάτες συνεχίστηκαν με έναν από αυτούς, να περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook τα όσα έζησε.

Όπως αναφέρει, μοναδική εναλλακτική ήταν η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία που θα ναύλωνε η εταιρεία, ωστόσο, σύμφωνα με τις περιγραφές του ιδίου, οι θέσεις δεν επαρκούσαν για όλους και τα λεωφορεία ήταν παλιά, με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η ζημιά στο αντιτορπιλικό «Βέλος» δεν ήταν η μόνη συνέπεια των θυελλωδών ανέμων στη Θεσσαλονίκη την 18η Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, η πτήση FR 7068 της RYANAIR, από Ciampino προς Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Ο πιλότος έκανε μια προσπάθεια προσέγγισης στο αεροδρόμιο από Ανατολικά, αλλά όταν έφτασε λίγο πριν από τον αεροδιάδρομο, προτίμησε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να μας ενημερώσει ότι για την ασφάλειά μας θα προσγειωνόμαστε στην Αθήνα, από όπου η εταιρία θα φρόντιζε για την μετάβασή μας στη Θεσσαλονίκη.

Ο μοναδικός υπάλληλος που μας υποδέχθηκε εκεί, μας εξήγησε ότι η εταιρία θα ναύλωνε πούλμαν, με τα οποία θα συνεχίζαμε το ταξίδι μας. Όσοι επιλέγαμε να μετακινηθούμε με άλλο μέσο, μπορούσαμε να αναζητήσουμε δικό μας τρόπο μετάβασης, χωρίς όμως να γίνει κάποια νύξη για αποζημίωση ή κάλυψη του σχετικού κόστους».

Ο επιβάτης συνεχίζει: «Ξεκινήσαμε από Αθήνα στις 6 μ.μ. και φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, την 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Κανονικά, το αεροπλάνο έπρεπε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 2:10 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας.”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις